Catalonië wil avondklok in 161 gemeenten waaronder Barcelona en meeste kustplaatsen

Catalonië wil avondklok in 158 gemeenten waaronder Barcelona en meeste kustplaatsen
Beeld: Europa Press

Catalonië wil avondklok in 161 gemeenten waaronder Barcelona en meeste kustplaatsen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BARCELONA – Het is nog niet definitief want het regionale Hooggerechtshof van Catalonië moet de aanvraag nog goedkeuren maar de regionale overheid heeft een avondklok voor 158 161 gemeenten aangevraagd. Deze ‘toque de queda’ zou moeten gelden tussen 01.00 en 06.00 uur in alle gemeenten met meer dan 5.000 inwoners waar de corona-incidentie 400 of meer is per 100.000 inwoners in de laatste 7 dagen. Als de goedkeuring komt zal de avondklok dit weekend beginnen en minimaal zeven dagen duren waarna deze eventueel verlengd kan worden.

De kans is groot dat de inwoners en bezoekers van 158 161 gemeenten waaronder veel dorpen en steden aan de Costa Brava, Costa Barcelona en Costa Dorada de komende week te maken krijgen met een nieuwe avondklok. De regionale overheid moet maatregelen nemen omdat het aantal corona-besmettingen onder de jongeren blijft stijgen en de situatie uit de hand begint te lopen.

De avondklok moet gelden voor alle gemeenten met meer dan 5.000 inwoners waar de corona-incidentie in de laatste 7 dagen per 100.000 inwoners 400 of hoger is. De Catalaanse hoofdstad Barcelona is een van de 158 161 gemeenten waar de inwoners en bezoekers te maken kunnen krijgen met een avondklok die dus nog door het Tribunal Superior de Justicia de Catalunya (TSJC) bevestigd moet worden.

Op dit moment geldt in Catalonië dat het nachtleven gesloten is, dat de horeca moet sluiten om 00.30 uur en dat de sociale bijeenkomsten gelimiteerd zijn tot 10 personen. Verder mogen kustgemeenten een samenscholingsverbod uitgeven op bijvoorbeeld stranden en parken om de zogenaamde ‘botellones’ ofwel straatfeesten van jongeren tegen te gaan.

Tot nu toe is de Valencia regio de enige autonome regio in Spanje die goedkeuring heeft gekregen van het regionale Hooggerechtshof om een avondklok in te stellen voor 32 gemeenten. In Cantabrië wil men ook een avondklok en heeft de regionale overheid dat reeds aangevraagd maar op de Canarische Eilanden is de avondklok niet goedgekeurd.

Overzicht gemeenten

Enkele gemeenten zijn Barcelona (corona-incidentie 809); Tarragona (542); Reus (682); Girona (561); Blanes (624); LLoret de Mar (783); Cambrils (626); Sitges (979); Salou (1.047); Calafell (478); Vila-seca (467); Sant Feliu de Guixols (563); Calella (547); Malgrat de Mar (638); Palamos (693); Canet de Mar (649); Arenys de Munt (441); Riudoms (650); Vandellòs-l’Hospitalet de l’Infant (637); Tossa de Mar (540). Bekijk hieronder de hele lijst met 158 gemeenten:

Listado de municipios en lo… by La Vanguardia

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.