Search
menu
Search

Natuurbranden verwoesten 225 ha in Castellví nabij Barcelona en 7 ha in Lloret de Mar

Natuurbranden verwoesten 225 ha in Castellví nabij Barcelona en 7 ha in Lloret de Mar
Beeld: Lloret de Mar / Twitter

Natuurbranden verwoesten 225 ha in Castellví nabij Barcelona en 7 ha in Lloret de Mar

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Een natuur- en bosbrand in de gemeente Castellví de Rosanes in de provincie Barcelona heeft tot nu toe minstens 225 hectare bos en natuur in de as gelegd. De brand ontstond dinsdag en is waarschijnlijk veroorzaakt door nalatigheid van en inwoners van het gebied die met werkzaamheden aan zijn huis bezig was. In Lloret de Mar heeft een natuurbrand op dinsdag gezorgd voor 7 ha verwoeste natuur. 

Vanwege de wild om zich heen grijpende vlammen bij de brand in Castellví de Rosanes moesten op dinsdag circa 70 bewoners hun huizen in de wijk Taió verlaten en werden 20 bewoners van een bejaardentehuis geëvacueerd. Castellví de Rosanes is een gemeente naast de steden Martorell, Sant Andreu de la Barca en Corbera de Llobregat op zo’n 35 kilometer van het centrum van Barcelona stad.

De Catalaanse brandweer zegt dat ze woensdagmiddag de natuur- en bosbrand onder controle heeft gekregen maar dat deze nog niet volledig is geblust. Er zijn 67 brandweereenheden met 230 brandweerwagens en 11 helikopters en blusvliegtuigen bij de bluswerkzaamheden betrokken. Deze zijn extra moeilijk vanwege de enorme hitte, de droogte en de aanhoudende wind vanuit zee.

De brand is niet ver weg van de AP-7 snelweg maar de brandweer kon voorkomen dat deze gesloten moest worden en dat het verkeer last had van de enorme rookontwikkeling.

Lloret de Mar

In de gemeente Lloret de Mar aan de Costa Brava heeft de brandweer een andere natuur- en bosbrand onder controle kunnen krijgen. Bij deze brand, die ontstond door een brandende bestelbus op de GI-682 weg tussen Lloret de Mar en Tossa de Mar, moesten de inwoners van tenminste acht woningen geëvacueerd worden. Volgens de regionale krant is er meer dan 7 hectare natuur verwoest en 1,85 hectare in de woonwijk Font de Sant Llorenç.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?