skip to Main Content
Asunción de la Virgen Maria: groot vuurwerk feest in bijna heel katholiek Spanje

Asunción de la Virgen Maria: groot vuurwerk feest in bijna heel katholiek Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

vuurwerk1MADRID – 15 augustus is op veel plaatsen in Spanje een feestdag, de dag waarop de Asunción de la Virgen Maria gevierd wordt, het moment dat de maagd Maria met lichaam en ziel naar de hemel opsteeg. Het is een katholieke feestdag die in praktisch heel Spanje gevierd wordt. Het is een dag dat veel winkels gesloten zijn en mensen niet werken. Op veel plaatsen in het land worden er tevens vuurwerk spektakels georganiseerd.

De Asunción de la Virgen Maria oftewel Maria-Tenhemelopneming of Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart is een nationale feestdag in Spanje die haar wortels heeft in de katholieke kerk. Het is de dag waarop de opneming van Maria in de hemel met lichaam en ziel wordt herdacht en gevierd. Er zullen veel Spanjaarden zijn die dit vieren in de kerk maar voor het merendeel staat deze dag synoniem voor een vrije dag waarop niet gewerkt wordt en daarnaast symbolisch ook het einde van de drukke zomerweken.

Op veel plaatsen wordt deze dag gevierd met vuurwerk waarbij duizenden mensen genieten van grote en soms erg lange vuurwerkshows. Enkele van deze zijn.

Málaga: in de stad Málaga valt deze dag samen met het begin van de Feria de Agosto en moet dat feestelijk gevierd worden. Om middernacht vindt er een daverend en spectaculair vuurwerk spektakel plaats in de haven van de stad. Er is niet alleen vuurwerk te zien maar ook muziek te horen aangezien er een show gemaakt wordt van muziek en vuurwerk, een piro-musical.

Salou: in de badplaats Salou vinden de zomerfeesten Nits Daurades plaats waarbij deze feestelijke weken worden afgesloten met een groot vuurwerk spektakel op het hoofdstrand. Honderd duizenden mensen komen van heinde en ver naar Salou om te genieten van bijna 30 minuten vuurwerk. Voor het vuurwerk spektakel is er nog een processie waarbij het beeld van Maria van de kerk naar de haven wordt gedragen en daar via een boot langs de kust wordt gevaren.

Ibiza: op het party eiland bij uitstek wordt de zaterdag 15 augustus ook gevierd met vuurwerk in het kader van de Festes de la Terra. Om middernacht zal de lucht bij de Passeig de Figueretes in de stad Eivissa gekleurd worden door een enorm Castell de Focs Artificials.

Almuñecar: aan de Costa Tropical wordt in de badplaats Almuñecar tevens een groots opgezet vuurwerkshow getoond aan het duizenden koppige publiek. Om 23.30 uur kan men aan de Playa Puerta del Mar genieten van het vuurwerk en een half uur later van de ter water lating van de maagd, een processie met bootjes.

San Sebastian: in de Baskische stad San Sebastian knalt het al de hele week tijdens de jaarlijks terugkerende vuurwerkwedstrijden tussen 8 en 14 augustus. Op 15 augustus wordt deze week afgesloten met een vuurwerk spektakel met muziek in de Bahia de la Concha.

Elche: in de plaats Elche wordt gedurende de dag een processie gehouden waarbij de begrafenis van de maagd Maria wordt nagebootst. ’s-Avonds wordt die dag echter afgesloten met een groots vuurwerk spektakel in de droge rivierbedding van de stad.

Andere plaatsen waar tussen 23 en 24 uur vuurwerk te zien is zijn Gijon (asturië), Foios (Valencia), Aguilas (Murcia), Betera (Valencia), Xativa (Valencia), Montserrat (Valencia) en zeker weten nog veel meer plaatsen. Heb je tips, laat het ons dan even weten – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken