skip to Main Content
Internationale zoektocht naar vermoedelijke dader moord twee vriendinnen in Cuenca *UPDATE*

Internationale zoektocht naar vermoedelijke dader moord twee vriendinnen in Cuenca *UPDATE*

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

vriendinnen1CUENCA – De politie is op zoek naar de ex vriend van een van de twee vermoorde vriendinnen die deze week werden gevonden in de nabijheid van Cuenca. De 24 jarige Laura del Hoyo en 26 jarige Marina Okarynska werden vermoord, verbrand en vervolgens bedekt onder steengruis. De vermoedelijke dader is Sergio Morate, de ex vriend van Marina.

Spanje is in de ban van de vreselijke moord op de twee vriendinnen Laura en Marina die sinds 6 augustus werden vermist maar helaas deze week dood werden teruggevonden. De twee vrouwen werden vermoord, verbrand en bedolven onder steengruis in de hoop dat ze nooit zouden worden teruggevonden. De vermoedelijke dader is de ex vriend van Marina die al bekend is bij de politie en een behoorlijk strafblad heeft maar die tot op heden niet is gevonden. Sergio Morate stond bekend als gewelddadig en zelfs zijn ouders denken dat hij de moord heeft gepleegd.

De ouders van Sergio hebben op het Facebook profiel van Sergio een bericht geplaatst als antwoord en als bericht gericht aan hun zoon. Zo schrijven ze dat zij hopen dat Sergio snel gevonden wordt door de politie en berecht wordt voor deze verschrikkelijke daad. Hij heeft immers niet alleen de twee vriendinnen vermoord maar ook de familie van hen en zijn eigen familie die niets meer met hem te maken wil hebben.

De politie vermoedt dat Sergio naar Italië is afgereisd in zijn groene Seat Ibiza. Daarom is er nu een internationale zoekactie gestart naar de vermoedelijke dader van de moord. Deze gebeurde waarschijnlijk toen Marina samen met haar vriendin Laura haar spullen uit een appartement wilde gaan halen aangezien de relatie met Sergio voorbij was. Waarschijnlijk heeft Sergio toen de vrouwen vermoord. Alles wijst erop dat het een geplande moord was want Sergio had het steengruis al eerder aangeschaft. De auto van Marina met diverse spullen daarin zoals haar tas, mobiel en hart medicijnen werden in de nabijheid van het huis gevonden – (Remco Stoffer)

UPDATE – De politie in Roemenië heeft de dader inmiddels gearresteerd in een woning waar hij samen met nog twee andere mannen verbleef. De Roemeense politie heeft een video online gezet waarop te zien is hoe Sergio op bed lag en naar de grond dook toen de agenten binnenstormden. Later is te zien hoe hij geboeid in een politieauto wordt geplaatst. Op dit moment is men in onderhandeling over de uitlevering van Sergio Morate, de verdachte dader van de brute moord op twee vrouwen nabij Cuenca.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken