skip to Main Content
Aantal bootvluchtelingen naar Spanje dit jaar alweer drie keer meer dan vorig jaar

Aantal bootvluchtelingen naar Spanje dit jaar alweer drie keer meer dan vorig jaar

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De videobeelden van een boot met Afrikaanse vluchtelingen die op klaarlichte dag aankomen op een met toeristen gevuld strand in zuid Spanje zijn de wereld overgegaan en het is slechts een van de momenten waarop boten gevuld met wanhopig vluchtelingen aankomen in Spanje. Zoals het er nu uitziet gaat Spanje een druk jaar krijgen met vluchtelingen aangezien er tot nu toe alweer 8.400 Afrikaanse vluchtelingen Spanje zijn binnengekomen, drie keer meer dan gedurende dezelfde periode in 2016.

Het lijkt erop dat de route tussen Marokko en Spanje weer populair is geworden bij de vluchtelingen aangezien de route tussen Libië en Italië moeilijker is. Ook Griekenland laat men meer links liggen waarbij Spanje weer populairder is geworden. Daarnaast is de route tussen Marokko en Spanje vele malen korter dan de alternatieve routes.

Als bootvluchtelingen aankomen in Spanje of onderschept worden op zee, worden ze allemaal naar aanmeldcentra in Spanje gebracht waar ze medisch gekeurd en geregistreerd worden. In principe wordt het merendeel weer teruggestuurd naar het land van oorsprong of naar Marokko maar sommigen blijven achter in Spanje. Het probleem is echter dat de aanmeldcentra steeds voller beginnen te worden en er bijna geen plaats meer is voor zoveel personen op zoek naar een beter en veiliger leven.

Ondanks de toename van vluchtelingen in Spanje, is Italië nog steeds het land welke de meeste bootvluchtelingen krijgt te verwerken met dit jaar alweer 97.000 personen. Ook in Italië is dat aantal meer dan vorig jaar maar over het algemeen denkt men dat er in heel Europa een afname is van 60% aan vlu …chtelingen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 15 reacties
 1. De mensen in kwestie gaan alleen problemen geven… 0 toegevoegde waarde. Er is maar 1 oplossing.

 2. Ben GELUKKIG geboren in het juiste land.
  Heb niet gezegd Nederland en GELUKKIG maar!

 3. Met uitzondering van de echte vluchtelingen (die volgens mij niet eens de kans hebben om hier te komen….) stoppen met inname van dat leger zonder uniform! We zijn toch niet blind? Je ziet toch wat er allemaal in die boten zit? Het zijn allemaal jonge mannen. Geen paspoort, maar wel een iPhone. Een of meer jaarsalarissen betalen voor een overtocht. Waar komt dat geld vandaan? Sorry mensen ik ben klaar met de zieligheids industrie. Als al die mensen het geld wat ze nu aan de overtocht betalen eens investeren in hun eigen land, kunnen ze het land zelf opbouwen. 50 miljoen Afrikanen naar Europa brengen met andere cultuur en godsdienst lost het probleem daar niet op, maar veroorzaakt hier een groot probleem. Maar voor al degenen die er zo hard voor zijn, zou ik zeggen neem er een paar in huis of geef de helft van je salaris aan hun, ik heb daar geen probleem mee. Maar als dat moet gebeuren, is er niemand thuis. Mooi hoor die socialistische gedachten, alles delen, maar vooral met diegenen die meer hebben.

 4. Menselijkerwijs zijn de meesten van ons voor opvang van echte vluchtelingen, maar ……………………. het worden er veel te veel en dat gaat fout. Bovendien blijkt het in de praktijk trouwens heel erg tegen te vallen in ons mooie Europa, want vooral de gelukszoekers hebben een zeer vertekend beeld(je krijgt een mooi huis, een goede baan en natuurlijk hoef je die moeilijke taal niet te leren!) De meesten beheersen amper hun eigen taal of een vak en blijken ook maar moeilijk aan onze omgeving en ons klimaat te kunnen wennen. Ze vervallen in armoede en lethargie en zitten vaak op een kluitje, wat tot ellende leidt.
  Het is trouwens ook niet zo gek dat veel Europeanen hen niet graag zien komen. Door de crisis zijn veel landen bijna kapot bezuinigd en is het sociale en verzorgende in de meeste landen naar een meer dan droevig niveau afgedaald. Werkeloosheid is nog steeds groot, al doet men ons graag anders geloven door nep-werkgelegenheid(ZZP, flextime banen enz.). Dan is het zuur voor velen om te zien hoeveel geld er geïnvesteerd wordt in de opvang van de gelukszoekers.
  En als we niks doen aan de toestroom, wordt dat uiteindelijk onbetaalbaar! Dus het is echt veel beter om te stoppen met die “taxi service” van de hulporganisaties, die de lui nu al bijna van de Libische stranden ophalen. In plaats daarvan moet er opvang in de regio komen, zodat mensen kunnen terugkeren als de omstandigheden verbeteren. En dwing de landen, waar deze mensen van vluchten, om beter voor hun volk te zorgen en stop de samenwerking met dictators en dergelijke. Zet werkprojecten op waar lokaal de mensen deel van uitmaken en geef hen daar op het einde zelf de verantwoording voor, want alleen dat werkt echt. Cadeautjes geven zoals de vroegere “ontwikkelingshulp” helpt namelijk niet en dan weten we inmiddels wel in welke zakken dat geld terecht komt!

 5. Ben GELUKKIG!!!!! geboren in het juiste land en daarvoor ben ik heel dankbaar.
  Elke dag eten en drinken in overvloed, ziek zijn geen probleem = een dokter en ga zo maar door, ik kom werkelijk NIETS te kort en daarom vind ik dat we die mensen niet moeten veroordelen maar beoordelen. Weet ook wel dat het niet allemaal koosjer is maar ja wie zijn dat wel?
  Trouwens wat zouden jullie doen in hun plaats?
  Jullie moeten eens proberen om 3 dagen niets te eten, enkel glaasje water, eens kijken wie er dan nog gaat piepen!
  Het zijn heus niet allemaal “profiteurs” hoor, er zijn veel mensen bij die vluchten wegens slechte omstandigheden, oorlog, voedseltekort enz….
  Er is nog plaats genoeg in Europa als het maar een klein beetje verdeeld wordt.
  Een klein beetje, hoeft niet eens veel te zijn, gezond verstand en we komen er wel uit.
  Hoop als ik er niet meer ben er één iemand toch mijn plaats kan krijgen.
  Ja ja ene zonder gezeur, weet ik heus ook wel!

 6. Stop aub met deze personen vluchtelingen te noemen.Is gans AFRIKA nu op de vlucht?Noem een kat een kat en stop deze WAANZIN!

 7. hoezo “vluchtelingen”? het zijn goldzoekers en geen vluchtelingen – onmiddwling terug de zee in…

   1. Inderdaad redactie niet allemaal.
    Zoals uit verschillende onderzoeken is gebleken zijn maar 98 procent gelukzoekers.
    Al die anderen zijn vluchtelingen.
    Ik denk dat dit een en ander duidelijk maakt

 8. Had ene Rajoy niet beloofd om dit probleemke op te lossen?
  Dit is toch van de pp?
  Of ben ik verkeerd?
  Oef!

   1. Aan mij moet je dat niet vragen, elk zijn job en daar wordt ik niet voor betaald, daarvoor is het schoon volk van de pp verantwoordelijk en ze kunnen dat toch zo goed, problemen oplossen!

   2. A: Net zo als het nu bij Lybië gebeurd waar de kustwacht binnen de territoriale wateren patrouilleerd om de mensensmokkelaars het leven zwaar te maken.
    B: Net zo als Australië doet, de boten op zee opvangen en buiten de territoriale wateren slepen waarna de vluchtelingen op ‘onprettige’ eilanden kunnen gaan zitten denken wat ze met de rest van hun leven zullen gaan doen.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken