Er leven in de provincie Málaga officieel meer dan 565.000 geregistreerde huisdieren

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MÁLAGA – Volgens de gegevens van het Registro Andaluz de Identificación Animal wonen er in de provincie Málaga in totaal 566.586 huisdieren. Van dat aantal zijn 201.586 honden waarvan er 14.933 geregistreerd staan als gevaarlijk. Naast de honden staan er ook 55.992 katten geregistreerd, 2.479 fretten en 6.473 andere huisdieren. In heel Andalusië staan 2.515.743 huisdieren geregistreerd.

Meer dan een half miljoen honden en katten zijn door hun baasjes geregisteerd bij de officiële instanties. Het is in Andalusië in principe per wet verplicht gesteld dat de baasjes van huisdieren deze moeten inschrijven en registreren maar net zoals in andere delen van het land gebeurt dat niet altijd, dit ondanks het feit dat er hoge boetes op staan als men erachter komt dat een hond, kat of ander huisdier niet staat geregistreerd.

Naast de 566.542 in Málaga en meer dan 2,5 miljoen geregistreerde huisdieren in heel Andalusië zijn er dus waarschijnlijk nog duizenden die niet geregistreerd staan bij de officiële instanties. Vaak eindigen deze huisdieren in de asiels als ze redelijkerwijs geluk hebben en kunnen ze later geadopteerd worden maar al te vaak leven deze honden en katten op straat en is er geen controle mogelijk over de familie waar een huisdier vandaan komt. Uiteraard leven er ook veel ongeregistreerde huisdieren bij families in huis maar werden deze om de een of andere reden nooit geregistreerd.

Uit de cijfers van het Registro de Animales de Compañía de Andalucía blijkt dat mannen meer van honden houden en vrouwen meer van de katten zijn aangezien er in 73% van de gevallen een vrouw geregistreerd staat als de eigenaresse van een kat. Het merendeel van de honden, katten en fretten die geregistreerd staan in het register staan op naam van mannen.

De hondenrassen die het meest ingeschreven staan zijn een gemengd ras, podenco, yorkshire terrier, galgo español, pastor alemán, epagneul breton, labrador retriever en de mastín español. In het geval van gevaarlijke honden of Perros Potencialmente Peligrosos (PPP) zijn het de rottweiler, pit bull, american staffordshire terrier, doberman, staffordshire bull terrier, dogo argentino en american staffordshire bull terrier die als meeste staan ingeschreven.

Vergeleken met de vorige cijfers is er een toename van ruim 30.000 geregistreerde honden, ruim 3.000 katten en honderden fretten. Waarschijnlijk hebben de acties van de gemeenten ertoe geleid dat meer mensen hun huisdieren inschrijven in het register op straffe van boetes.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.