skip to Main Content
Guardia Civil voorkomt staking chaos op het vliegveld van Barcelona

Guardia Civil voorkomt staking chaos op het vliegveld van Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Het optreden van de Guardia Civil agenten heeft ervoor gezorgd dat er geen chaos is ontstaan op het vliegveld van Barcelona nadat de medewerkers van het beveiligingsbedrijf Eulen zondag hadden aangekondigd 24 uur lang het werk neer te leggen op maandag. Het ministerie van Binnenlandse Zaken had reeds tientallen agenten van de Guardia Civil naar het vliegveld van Barcelona-El Prat gestuurd om de werkzaamheden van de stakende beveiligingsmedewerkers over te nemen en er op toe te zien dat de overeengekomen minimale aantal werknemers van 90% aanwezig waren.

Men verwachtte een enorme chaos op het vliegveld van Barcelona maar dat is niet ontstaan doordat de agenten van de Guardia Civil zonder al te veel ophef en problemen ervoor gezorgd hebben dat er geen lange rijen wachtende mensen stonden bij de veiligheidscontroles. Slechts maandagmorgen tussen 4 en 6 uur waren er lange rijen met een wachttijd van maximaal 60 minuten maar na 7 uur ‘s-morgens was dat opgelost en gedurende de dag hebben passagiers niet langer dan 15 tot 30 minuten hoeven te wachten om door de veiligheidscontrole te komen.

Bij alle controlepunten waren agenten van de Guardia Civil te zien die samen met de aanwezige medewerkers van het bedrijf Eulen de controles uitvoerden. Dat verliep blijkbaar zo vlekkeloos dat er geen problemen zijn ontstaan, ook niet tussen de agenten en beveiligingsmedewerkers. Het wachten voor de passagiers is aanzienlijk teruggedrongen naar kortere wachttijden en kortere rijen met mensen nu de Guardia Civil zich met de veiligheid op het Catalaanse vliegveld bemoeit.

De 24 uurs staking van deze maandag 14 augustus zal overigens niet de enige zijn aangezien de werknemers van Eulen nog veel meer acties hebben gepland en zullen doorgaan met staken totdat men met een accepteerbaar aanbod komt om het salaris geschil op te lossen. Voorlopig staan er voor augustus geen “officiële” stakingen meer gepland (men kan wel massaal ziek worden) maar wel voor september op de dagen 15, 17, 22, 24 en 29 en op 1, 6, 11, 15, 30 en 31 oktober. Daarna op 3 en 5 november en op 1, 4, 5, 8, 10, 26, 27, 28, 29 en 30 december.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. Ook voor de luchthavens ALC en VLC dreigt nu een staking van het beveiligingspersoneel. Ook hier is de inzet dat de publieke gunning van het werk aan – wat zij noemen- piratenomdernemingen gegeven dreigt te worden.
  Ik vind zo’n staking dan legitiem. We hoeven het met z’n allen echt niet te accepteren dat alle arbeidsvoorwaarden steeds verder uitgehold worden.

 2. Heb ook 1 keer gestaakt omdat we onze eindjaars premie niet kregen, iets wat wettelijk vastgelegd was. De stakers hebben het 6 weken gedaan, ik incluis.
  We hebben geen ander werk moeten zoeken, we hebben nog jaaaaaaaaaaaren voor dezelfde firma gewerkt zonder maar één probleem maar er zijn wel veel “welwillende” collega´s zelf vertrokken.
  Daarmee wil ik enkel aantonen dat een “baas” niet altijd zijn gelijk krijgt!
  Ja, in Amerika kunnen ze het altijd veel beter, nu trouwens ook, dan horen en zien we dagelijks.

 3. Ik word altijd boos als er onschuldige hiervan de dupe worden. Ronald Reagan had hier een goede oplossing voor.

 4. Staken vind ik een moeilijk onderwerp om daar commentaar op te geven, Staken is in beginsel je eigen levens-benodigde en voor andere welwillende collega´s, naar de filistijnen helpen, als je niet tevreden bent zoek dan een ander werk en als je niet geschikt bent voor ander werk dan moet je niet staken maar werken. Maar ik lees, Bij alle controlepunten waren agenten van de Guardia Civil te zien die samen met de aanwezige medewerkers van het bedrijf Eulen de controles uitvoerden. Daarom krijg ik wel steeds meer respect voor de politie in Spanje. Ja en er waren dus wel medewerkers Eulen aanwezig. Misschien moet Eulen eens met zijn opdrachtgever gaan praten.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken