skip to Main Content

Aardbeving van 4,2 op Richter schaal tussen Murcia en Alicante

Aardbeving van 4,2 op Richter schaal tussen Murcia en Alicante

123rf

ALICANTE – Maandagmiddag om 16.20 uur heeft er een nieuwe aardbeving de grond in de provincie Alicante en in Murcia laten beven. De aardbeving had een kracht van 4,2 op de schaal van Richter met als epicentrum Albatera in de provincie Alicante.

Vanwege het tijdstip in de namiddag werd de aardbeving door veel inwoners van de omgeving gevoeld zoals in Murcia, Alicante, Elche, Aspe en Novelda. De politie kreeg dan ook veel meldingen binnen van verontruste en geschrokken inwoners.

Volgens het Instituto Geográfico Nacional had de aardbeving een kracht van 4,2 op de schaal van Richter en had deze als epicentrum de gemeente Albatera waar de beving om 16.20 uur op 11 kilometer diepte plaatsvond.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
    1. Klopt wel iets van, is geregistreerd rond 20 uur bij Canalosa maar was 0,9 of zo en is door niemand gevoeld. Wel geregistreerd.

  1. Wat een onzin. Ik woon in de buurt en ik heb geen nieuwe beving gevoeld.
   Op de site van IGN Sismologia ook geen melding van een beving M5.3.
   Niet zoveel drinken voor het ontbijt!

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken