skip to Main Content
Politie zoekt man die hond over een hek van een dierenopvang gooit in Cantabrië
VOORBEELD / Wikimedia

Politie zoekt man die hond over een hek van een dierenopvang gooit in Cantabrië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Politie zoekt man die hond over een hek gooit

VOORBEELD / Wikimedia

SANTANDER – De Seprona dienst van de Guardia Civil in Cantabrië is op zoek naar de man die op een video te zien is bij het over het hek gooien van een hond. De man moest twee pogingen doen om de hond te dumpen aangezien de witte foxterrier bij de eerste poging in het hek bleef hangen. Bij de tweede poging lukte het de man en de hond kwam hard op de grond terecht en is later overleden.

De politie onderzoekt deze zaak als dierenmishandeling en neemt dit erg serieus. De 6 tot 8 maanden oude foxterrier heeft de val op de grind bij de  Asproan (Asociación Protectora de Animales de Santander) in de gemeente San Román de la Llanilla in Cantabrië niet overleefd.

De Guardia Civil vraagt de hulp van de bevolking om deze dierenmishandelaar te vinden zodat hij terecht kan staan voor de dood van het jonge dier.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 12 reacties
 1. Aha zoals ik al dacht woont Jobke niet permanent in Spanje, en is hij niet uitgeschreven in zijn geboorteland. Ik ben sinds 2000 uitgeschreven in mijn geboorteland en sinds dien woon ik permanent in Spanje. Over recht van commentaren gesproken en zo zullen er hier nog wel velen meer zijn die hun mening altijd wel klaar hebben staan over Spanje maar hier niet permanent wonen.

  Dierenmishandeling is aan de orde van de dag in Spanje. Gelukkig is deze idioot op video vastgelegd zodat ze hem kunnen pakken.

  1. Volgens mij woont Jopke al iets langer in Spanje dan jij, heeft hij dan nog meer rechten?
   Oh voor je tegen mij begint, ik woon permanent in Spanje en sta niet in NL ingeschreven, ik betaal mijn belastingen en sociale premies hier en krijg geen rooie rot cent uit NL, zelfs niet voor mijn kinderen. Dat anderen dat wel krijgen, zegt meer van die anderen dan van mij.
   Overigens zal dat snel gedaan zijn nu ook alle NL banken de gegevens volledig doorgeven aan de instanties in Spanje. Maar dat terzijde.

   Over het artikel, deze man heeft dan tenminste nog het fatsoen om zijn hond bij een opvang te brengen, de meeste mensen die er zat van zijn flikkeren hun dieren op straat of hangen ze op in de boom. Helaas is er nog altijd teveel dierenleed in Spanje, maar zoals anderen ook zeggen, in NL en andere landen is ook zat dierenleed en daar hoor ik hier vrijwel nooit iemand over.

 2. Op de video is de auto en het kenteken te zien! Dus lijkt mij dat het opsporen van deze honden-gooier niet zo moeilijk is.

 3. Het hoort niet, het mag niet en helaas gebeurt het ook niet, maar deze schoft mogen ze van mij ook over een hek op de rotsen gooien. Maar dan moet het hek wel evenredig veel hoger zijn dan het hek waar de hond overheen werd gegooid.

 4. Het zoveelste geval in Spanje. Heeft dit met de warmte te maken of stress of beide? Eender hoe, hopelijk krijgt ie wat hij verdient.

  1. Niets met alleen met Spanje te maken. Kom aan, waar komen al die dieren in de Nederlandse asiels vandaan, uit de hemel gevallen? Eerst eigen straatje schoon boenen dan eens verder kijken aub.

   1. Die zitten in ieder geval veilig in een asiel. En niet over een hek op een braak stuk afgezette grond, waaruit hij niet kan ontsnappen, gegooid!

   2. Marijke: ik woon in Spanje én België. Maar hier zijn we wél bezig over Spanje. Hou dus uw onnodige commentaar voor u aub.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken