skip to Main Content

Torremolinos overgenomen door beren

Torremolinos overgenomen door beren

Mad.bear

MÁLAGA – Al enkele dagen is de badplaats Torremolinos aan de Costa del Sol overgenomen door beren ofwel “bears” of “osos”. We hebben het hier dan niet over de echte beren die vanuit de Picos de Europa of Pyreneeën helemaal naar Andalusië zijn gekomen maar wel over de duizenden deelnemers aan het Mad.bear festival, het grootste LGTB-festival in Andalusië.

Baarden, haar op de borst en buik. Dit is het model van de homoseksuele man die Torremolinos de afgelopen week heeft gedomineerd. De Mad.bear 2018 is opnieuw het belangrijkste LGBT-evenement in Andalusië. Torremolinos is de plaats waar tussen 8 en 16 augustus de grootste concentratie van “beren” te vinden is van Spanje waarbij er deelnemers zijn uit heel Europa en zelfs de Verenigde Staten.

Dit jaar is het festival bezocht door 7.000 deelnemende bears waarvan 60% uit het buitenland komt, hoofdzakelijk uit Italië, Groot Brittannië en Duitsland. Voor het eerst zijn er dit jaar ook 50 Amerikaanse beren naar Torremolinos gekomen om mee te feesten. In het geval van de kustplaats gaat het om het Mad.bear Beach festival terwijl tussen 4 en 10 december dit jaar het Mad.bear festival in Madrid zal plaatsvinden.

Wat zijn bears

Bear (in het Nederlands ook wel beer genoemd en in het Spaans oso) is een term uit de homoscene. Het betreft een stevig gebouwde en behaarde man, vaak getooid met een snor en/of baard. Bears vormen binnen de homogemeenschap een subcultuur.

De term bear werd waarschijnlijk in 1979 voor het eerst gebruikt door George Mazzei, die in een artikel in het Amerikaanse homotijdscrift The Advocate schreef over mannen met een voorkeur voor behaarde, bebaarde en doorgaans dikkere mannen, die volgens Mazzei ook veel lachen en “over het algemeen goedgeluimd” zijn.

Onder bears zijn ook weer verschillende groepen te onderscheiden, zo zijn er bijvoorbeeld “musclebears”, mannen die een massief en behaard lichaam hebben en daarbij vooral opvallen door veel spiermassa, daarnaast zijn er “chubbybears”, mannen die erg behaard zijn en gezet tot dik. En dan zijn er ook nog “daddybears”, meestal al wat oudere behaarde mannen, met als subgroep de polar bears, die gewaardeerd worden om hun zilvergrijze (overdadige) beharing.

Aparte groepen in de bearscene zijn de “cubs” (letterlijk: jongen), dat zijn veelal jongere mannen die al wel de trekken van een bear vertonen maar nog wat moeten “rijpen”, en de liefhebbers van bears, die door de scene worden aangeduid als “chasers” (jagers). Deze mannen zijn vaak zelf slank maar vallen op het bearachtige type.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 9 reacties
  1. en die beren met die leren pakken …. is dat de “leatherscene” ?

  2. Hmm, mijn vrouw noemt mij Beer.
    Wat moet ik daar nu weer van denken…
    Anyways, leven en laten leven.

  3. Dan val ik zo goed als zeker onder de “cubs”, ……… vanwege mijn jachtgeweer en vergunning voor dit type wild!

  4. Is de mannelijke stambeer van deze zeer respectabele beren niet de Geile Beer?
    Waar is de moderne mens toch mee bezig?

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken