skip to Main Content
Belastingdienst Spanje annuleert alle schulden van 3 euro en minder
Archieffoto

Belastingdienst Spanje annuleert alle schulden van 3 euro en minder

MADRID – Heb je in Spanje een belastingschuld van 3 euro of minder dan heb je geluk. De Spaanse belastingdienst heeft deze namelijk allemaal geannuleerd en kwijtgescholden. De reden daarvoor is eigenlijk heel simpel. Het is niet zo dat iemand met een schuld van 3 euro of minder deze in feite niet moet betalen maar de kosten om dat te kunnen innen zijn voor de Agencia Tributaria hoger dan het op te halen bedrag.

De Spaanse belastingdienst heeft op dinsdag in de Officiële Staatscourant (BOE) vermeld dat alle schulden die gelijk zijn aan 3 euro of lager vanaf 1 maart dit jaar zijn geannuleerd en kwijtgescholden. Dat is goed nieuws voor diegene die een openstaande schuld hadden bij de belastingdienst al kan eraan getwijfeld worden wat het effect is van deze maatregel.

Iemand die een schuld heeft van zo’n laag bedrag zal dat natuurlijk wel betalen (tenzij het een principekwestie is) maar voor de belastingdienst zijn deze schulden niet interessant genoeg. De kosten van het verwerken, brieven sturen etc. zijn voor de Agencia Tributaria namelijk hoger dan de op te halen schuld van 3 euro of minder.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
  1. man man man zwijg mij over de spaanse belasting ieder jaar nu reeds 8 jaar lang aan een stuk ze vinden altijd wel iets betalen moeten we toch maar dit is erover schandalig

  2. Haha, ik krijg nog iets van 4 euro tegoed van de Ned. fiscus. Nou, die krijg ik niet. Een briefje dat er teveel kosten verbonden zijn aan het overmaken op een buitenlandse rekening. Ik heb zelfs ook nog een Ned. rekening. Ned. fiscus steelt zelfs mijn kleine vordering.

  3. Mijn ervaring met de Spaanse belastingdienst is, dat ze gelijk het geld van mijn rekening afhalen, zonder eerst een brief te sturen, zodat je er rekening mee kunt houden en weet hoe hoog het bedrag is en wanneer het betaald dient te worden. Lastig/raar systeem vind ik. Maar het scheelt ze misschien wel € 3,- onkosten!!!

    1. Bij aangifte renta wordt er duidelijk gesteld wat je terugkrijgt of moet betalen, en de inning gebeurt laatste dag van juni/eerste van juli. Ik moest 7,55 euro betalen en jawel 1 juli van mijn rekening gegaan.

    1. Als je in Spanje woont moet je toch echt wel weten wanneer je welke belasting moet betalen. Zo niet, te weinig saldo, te laat betalen dan heb je een probleem. Eigen schuld, dikke bult.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by