Belastingdienst Spanje annuleert alle schulden van 3 euro en minder

Belastingdienst Spanje annuleert alle schulden van 3 euro en minder
Beeld: Archieffoto

MADRID – Heb je in Spanje een belastingschuld van 3 euro of minder dan heb je geluk. De Spaanse belastingdienst heeft deze namelijk allemaal geannuleerd en kwijtgescholden. De reden daarvoor is eigenlijk heel simpel. Het is niet zo dat iemand met een schuld van 3 euro of minder deze in feite niet moet betalen maar de kosten om dat te kunnen innen zijn voor de Agencia Tributaria hoger dan het op te halen bedrag.

De Spaanse belastingdienst heeft op dinsdag in de Officiële Staatscourant (BOE) vermeld dat alle schulden die gelijk zijn aan 3 euro of lager vanaf 1 maart dit jaar zijn geannuleerd en kwijtgescholden. Dat is goed nieuws voor diegene die een openstaande schuld hadden bij de belastingdienst al kan eraan getwijfeld worden wat het effect is van deze maatregel.

Iemand die een schuld heeft van zo’n laag bedrag zal dat natuurlijk wel betalen (tenzij het een principekwestie is) maar voor de belastingdienst zijn deze schulden niet interessant genoeg. De kosten van het verwerken, brieven sturen etc. zijn voor de Agencia Tributaria namelijk hoger dan de op te halen schuld van 3 euro of minder.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
6 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

man man man zwijg mij over de spaanse belasting ieder jaar nu reeds 8 jaar lang aan een stuk ze vinden altijd wel iets betalen moeten we toch maar dit is erover schandalig

Haha, ik krijg nog iets van 4 euro tegoed van de Ned. fiscus. Nou, die krijg ik niet. Een briefje dat er teveel kosten verbonden zijn aan het overmaken op een buitenlandse rekening. Ik heb zelfs ook nog een Ned. rekening. Ned. fiscus steelt zelfs mijn kleine vordering.

Mijn ervaring met de Spaanse belastingdienst is, dat ze gelijk het geld van mijn rekening afhalen, zonder eerst een brief te sturen, zodat je er rekening mee kunt houden en weet hoe hoog het bedrag is en wanneer het betaald dient te worden. Lastig/raar systeem vind ik. Maar het scheelt ze misschien wel € 3,- onkosten!!!

Bij aangifte renta wordt er duidelijk gesteld wat je terugkrijgt of moet betalen, en de inning gebeurt laatste dag van juni/eerste van juli. Ik moest 7,55 euro betalen en jawel 1 juli van mijn rekening gegaan.

Als dat geen goed nieuws is, weet ik het ook niet meer ??

Als je in Spanje woont moet je toch echt wel weten wanneer je welke belasting moet betalen. Zo niet, te weinig saldo, te laat betalen dan heb je een probleem. Eigen schuld, dikke bult.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.