Search
menu
Search

Belastingdienst Spanje annuleert alle schulden van 3 euro en minder

Oeps ... foto ontbreekt!

Belastingdienst Spanje annuleert alle schulden van 3 euro en minder

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Heb je in Spanje een belastingschuld van 3 euro of minder dan heb je geluk. De Spaanse belastingdienst heeft deze namelijk allemaal geannuleerd en kwijtgescholden. De reden daarvoor is eigenlijk heel simpel. Het is niet zo dat iemand met een schuld van 3 euro of minder deze in feite niet moet betalen maar de kosten om dat te kunnen innen zijn voor de Agencia Tributaria hoger dan het op te halen bedrag.

De Spaanse belastingdienst heeft op dinsdag in de Officiële Staatscourant (BOE) vermeld dat alle schulden die gelijk zijn aan 3 euro of lager vanaf 1 maart dit jaar zijn geannuleerd en kwijtgescholden. Dat is goed nieuws voor diegene die een openstaande schuld hadden bij de belastingdienst al kan eraan getwijfeld worden wat het effect is van deze maatregel.

Iemand die een schuld heeft van zo’n laag bedrag zal dat natuurlijk wel betalen (tenzij het een principekwestie is) maar voor de belastingdienst zijn deze schulden niet interessant genoeg. De kosten van het verwerken, brieven sturen etc. zijn voor de Agencia Tributaria namelijk hoger dan de op te halen schuld van 3 euro of minder.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?