Belastingdienst Spanje annuleert alle schulden van 3 euro en minder

Belastingdienst Spanje annuleert alle schulden van 3 euro en minder
Beeld: Archieffoto

Belastingdienst Spanje annuleert alle schulden van 3 euro en minder

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Heb je in Spanje een belastingschuld van 3 euro of minder dan heb je geluk. De Spaanse belastingdienst heeft deze namelijk allemaal geannuleerd en kwijtgescholden. De reden daarvoor is eigenlijk heel simpel. Het is niet zo dat iemand met een schuld van 3 euro of minder deze in feite niet moet betalen maar de kosten om dat te kunnen innen zijn voor de Agencia Tributaria hoger dan het op te halen bedrag.

De Spaanse belastingdienst heeft op dinsdag in de Officiële Staatscourant (BOE) vermeld dat alle schulden die gelijk zijn aan 3 euro of lager vanaf 1 maart dit jaar zijn geannuleerd en kwijtgescholden. Dat is goed nieuws voor diegene die een openstaande schuld hadden bij de belastingdienst al kan eraan getwijfeld worden wat het effect is van deze maatregel.

Iemand die een schuld heeft van zo’n laag bedrag zal dat natuurlijk wel betalen (tenzij het een principekwestie is) maar voor de belastingdienst zijn deze schulden niet interessant genoeg. De kosten van het verwerken, brieven sturen etc. zijn voor de Agencia Tributaria namelijk hoger dan de op te halen schuld van 3 euro of minder.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.