skip to Main Content
Een hoog-risico hond verwondt hond op terras in kustplaats Cambrils
Voorbeeldfoto / Pixabay

Een hoog-risico hond verwondt hond op terras in kustplaats Cambrils

TARRAGONA – In de kustplaats Cambrils aan de Costa Dorada in de provincie Tarragona heeft een loslopende hoog-risico Hond een andere hond aangevallen en ernstig verwond. De aanvallende hond in kwestie is een kruising van een Staffordshire Bull Terrier terwijl het slachtoffer een schoothondje is.

Het voorval deed zich afgelopen zondagmiddag voor op het terras van Bar Las Cadenas aan de Passeig Albert, in het oude centrum landinwaarts van Cambrils waar op woensdagochtend normaal gesproken de weekmarkt plaatsvindt. 

Volgens diverse getuigen ontsnapte de hoog-risico hond, die zonder muilkorf en niet vast aan een riem, uit een auto en rende hij recht op het terras af waar het schoothondje aan een tafel aan een riem lag. De man die met de ‘Perro Potencialmente Peligroso’ (PPP) liep wist de bijtende hond te pakken te krijgen en het dier van het schoothondje, die reeds meerdere keren flink gebeten was, te scheiden, aldus de regionale krant Diari de Tarragona.

De eigenaar van het schoothondje raakte in shock vanwege de plotselinge aanval. De bareigenaar belde de lokale politie die meteen ter plaatse was. Daarbij constateerden de agenten dat de aangevallen hond correct van een identificatiechip was voorzien en ook ingeschreven staat in het gemeenteregister.

Men constateerde echter ook dat de hoog-risico hond weliswaar een identificatiechip heeft maar dat deze niet geregistreerd staat en gelinkt is met de eigenaresse, de partner van de man die met de hond op straat liep. Daarnaast staat de Staffordshire-achtige ook niet in het gemeenteregister als potentieel gevaarlijke hond geregistreerd.

LEESTIP: De Ale-Hop winkels in Spanje

Het niet registreren, het niet dragen van een muilkorf en het niet aan de riem hebben van de hoog-risico hond zijn al strafbare feiten. Daarnaast is de man ook niet bevoegd om met de hond van zijn partner op straat te lopen aangezien daar strikte eisen aan verbonden zijn.

Op dit moment bleef het bij het opschrijven van de strafbare feiten maar is er verder niets anders gebeurd. Het kan wel zijn dat de eigenaar van de gebeten en verwonde hond een klacht indient bij de politie waarna de zaak eventueel voor de rechter kan komen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 17 reacties
  1. Katten schijnen ook lekkker te zijn. Ooit werden die opgediend als konijn, maar dan zonder kop.
   Ik heb het nooit geprobeerd maar het zou wél een oplossing kunnen zijn voor al die zwervers die nu in een geldverslindend asiel worden ondergebracht.

 1. Sinds bepaalde gemeentes in Spanje verplichten je honden in te schrijven en daar gelijk de nodige kosten aan verbind doen de meeste mensen het niet. Wij dus ook niet want wij ruimen altijd alle poep op en noem maar op en ben niet van plan voor andermans falen te gaan betalen. IK heb altijd mijn honden aan de lijn maar al mijn buren en mensen in de buurt niet alle honden lopen tegen de regels in los. Laat die mensen die hun honden poep niet opruimen en zich niet aan de regels houden maar lekker betalen.

 2. Niet meer dan juist om je hond te laten registeren maar zoals gezegd soms zijn kleinere honden gevaarlijker dan de Staffordshire honden ps maar dan met wel het juiste bloedlijn in spange moet men die wet aanpassen en enkel nog met stamboom toelaten En nog , het zou veel gemakkelijker moeten zijn om honden te laten inschrijven of te registeren en dit houd de mensen tegen om te allemaal uit te voeren !..

  1. Ik heb jarenlang honden getraind, en verschillende honden gehad. 1 keer heb ik uit een asiel een pup meegenomen waarvan ras niet bekend was. Later bleek het een argentino dog te zijn. Ondanks vele jaren ervaring merkte ik na 2 jaar reeds dat trainen van dit ras weinig uithaalt. Het blijft onbetrouwbaar. In het spelen met dergelijke hond bleek er weinig tolerantie. En neiging steeds, zijn frustratie af te reageren.
   Bij kinderen ging hij grommen. Ik heb geen risico genomen en heb de hond laten inslapen bij de dierenarts. Dit soort rassen blijft een gevaarlijk item. Zeker komt het gevaar zodra ze rond de vier jaar oud worden. Ze willen hun rang en positie bepalen in het gezin. En vele bezitters zijn daar niet goed op voor bereid. Iedere risicohond moet getest worden boven de 2.5 jaar. En ieder jaar opnieuw een soort itv voor risico honden.

 3. Het klinkt cru, maar dit soort voorvallen moeten zéér zwaar gestraft worden door de ‘hoog risico hond’ te elimineren, de eigenaar een fikse boete te laten betalen voor het in gevaar brengen van de medemens en dier, uiteraard de schade te vergoeden en een levenslang verbod opleggen voor het hebben van een huisdier. Zelfs een marmot of kanarie is niet aan zo een mens toe te vertrouwen.
  vraag aan Remco; waarom Remco schrijf je in de aanhef van het artikel deze misdadige hond met HOOFDLETTERS? Voor mij is het benamen van …….. met een hoofdletter een soort eerbewijs. Voor deze gevaarlijke hond is dit ongepast. Het zal wel een tikfoutje zijn en niet bewust gedaan zijn.
  Weg met die zo genoemde ‘hoog risico wezens’ en ook vechthonden. Op dit forum zijn volop reacties tegen het stierenvechten en ik hoop dat diezelfde mensen mijn standpunt delen en onderschrijven.
  Voor de goede orde; Ik heb zelf géén hond (meer).
  Jozef

  1. Veel mensen beseffen niet dat dit soort honden gefokt zijn voor militaire doeleinden. Het ontbreekt ze tevens vaak aan communicatie met andere honden. Zeker indien ze verminkt worden door oren of staart te veranderen. Het agressieve uiterlijk wekt agressie op bij andere honden. Die in de verdediging schieten tegenover dit soort risico honden. Daardoor wordt vaak gezegd de andere hond begon. Maar in werkelijkheid heeft de eigenaar de hond reeds verminkt tot agressie. Iedere hond die oren of staart zijn verminkt zouden bestraft moeten worden. En hoge eisen naast hoge straffen voor bezitters. Want deze rassen is gelijk aan de wet verboden wapenbezit.

  1. Heb je gezien hoeveel berichten er deze woensdag geplaatst zijn? Zeker geen komkommertijd maar gewoon nieuws net zoals elk ander nieuws. Niet zo zeuren he 😉 anders gaan we over pepinos praten.

 4. Vergeet niet dat die kleine hondjes ook graag aanvallen… heb ik vaak genoeg meegemaakt. En doordat een kleine snautzer mijn hond heeft aangevallen. Die NIET aangelijnd was. En die hebben net zulke vaste kaken als een PittBull. kreeg ik die niet los. En heb die een paar rake klappen geveven. En de eigenaar stond erbij en keek ernaar met een vieze grijns om zijn nek. Nou die heeft het ook geweten. En na die tijd Is ze beetje vals geworden naar kleinere honden…

 5. Dit artikel laat me concluderen dat al die zelfverklaarde ‘hondenprofessoren’ uit een vorig artikel eigenlijk onwetende blaaskaken zijn. Het feit dat ze iedere potentiële agressiviteit bij hun gevaarlijke beesten ontkennen laat vermoeden dat ze, net als die idioot hierboven, alle regels aan hun laars lappen. Hopelijk blijven julie met die monsters uit mijn buurt.

  1. Miel ga jij eens lekker in een hutje op de hei wonen oh nee daar heb je ook monsters dus daar kun je dan ook niet terrecht. Wat ben jij toch een………. Dat jij zegt het beter te weten dan honden kenners maakt jou een arrogant stuk vuil. De echte liefde begint bij een dier. Als je niet in staat bent van een dier te houden kun je dat 100% niet bij de mens alhoewel dierenliefhebbers liever een dier hebben dan een onbetrouwbaar mens. Dieren maken onze planeet niet kapot dat doen mensen zoals jou.

   1. Goeie morgen, Leo. Goed geslapen intussen ? Je voelt je blijkbaar aangesproken ? Wie ‘t schoentje past,…
    Ik denk absolut niet dat ik het beter weet dan échte hondenkenners maar als jij daar ook bij hoort begin ik toch wel te twijfelen.
    Liefde is subjectief. De ene houdt van dit, de andere houdt van dat. Ik hou van mensen, jij houdt van beesten. OK, moet kunnen.
    Verder nog dit. Met een monster bedoel ik een angstaanjagend wezen wat betekent dat alle grote honden voor mij monsters zijn. Dit is waarschijnlijk het gevolg van de vele berichten over bijtincidenten en het feit dat ik ooit zelf slachtoffer ben geweest. In de hoop dat dit mijn woordgebruik verduidelijkt en je verbale agressiviteit een beetje is getemperd wens ik je nog een prettige dag met de monsters.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by