skip to Main Content
Grote vakantiedrukte verwacht op Spaans wegen
Archieffoto

Grote vakantiedrukte verwacht op Spaans wegen

MADRID – De Spaanse verkeersdienst DGT waarschuwt zoals elk jaar voor extra verkeersdrukte op de Spaanse wegen de komende dagen. Met name de wegen naar de kustregio’s zoals in Catalonië, Valencia regio, Murcia en Andalusië en richting de berggebieden zoals de Pyreneeën en Picos de Europa krijgen miljoenen verkeersbewegingen te verwerken.

De ‘puente de agosto’ duurt voor de DGT 5 dagen tussen woensdag 14 augustus 15 uur en zondag 18 augustus 24 uur waarbij dit samenvalt met donderdag 15 augustus, de nationale feestdag ’Asunción de la Virgen Maria’. Zoals altijd gaat men in Spanje bijna allemaal tegelijk rond dezelfde tijdstippen de wegen op.

Op woensdag 14 augustus zijn de drukste tijden op de Spaanse wegen tussen 15 en 00 uur, met name in de buurt van de grote steden in het middaguur en later op de dag bij de kustregio’s en andere toeristische plaatsen in Spanje.

Op donderdag 15 augustus (de dag van Maria-Tenhemelopneming of Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart) is het een vrije werkdag voor bijna heel Spanje. Op de wegen zal het volgens de DGT tussen 8 en 15 uur extra druk zijn bij de grote steden en bij de traditionele vakantiebestemmingen.

Op vrijdag 16 augustus is het volgende de DGT tussen 18 en 22 uur extra druk op de wegen waar dat met name geldt voor degene die op 15 augustus (vanwege werk of omstandigheden) nog niet naar de vakantiebestemming zijn gereden en dat dus een dag later doen.

Op zaterdag 17 augustus zegt de DGT dat het tussen 9 en 14 uur extra druk is op de wegen bij de populaire kustregio’s omdat mensen af en aan naar stranden rijden etc.

Op zondag 18 augustus begint voor velen alweer de terugreis van deze korte vijfdaagse vakantie. De DGT zegt dat het op de wegen richting de grote steden extra druk zal zijn tussen 17 en 00 uur.

Op Google Maps (computer en smartphone) kun je goed volgen hoe de verkeerssituatie is, of er een file staat, langzaam rijdend verkeer is en of er een ongeval heeft plaatsgevonden. Via DEZE LINK kun je ook de kaart van de DGT zien waarbij deze continu wordt bijgewerkt aan de huidige verkeerssituaties.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Ik gaat alleen als het echt moet de snelweg op met deze dagen je moet eens weten hoeveel gevaarlijke situaties je hebt per uur op zulke wegen in deze dagen. Vaak zijn het mensen die veels te lang doorrijden zonder te rusten die iedereen in gevaar brengen.

    1. Valt wel mee. Net 500km gereden van de kust het binnenland in, heb stuk of 10 wagens met pech gezien en 1 ongeval waarbij bomberos en politie aan te pas kwamen.

      Drukte viel ook goed mee, juist id buurt van Ciudad Real was het wat drukker, verder amper verkeer.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken