Grote vakantiedrukte verwacht op Spaans wegen

Grote vakantiedrukte verwacht op Spaans wegen
Beeld: Archieffoto

Grote vakantiedrukte verwacht op Spaans wegen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse verkeersdienst DGT waarschuwt zoals elk jaar voor extra verkeersdrukte op de Spaanse wegen de komende dagen. Met name de wegen naar de kustregio’s zoals in Catalonië, Valencia regio, Murcia en Andalusië en richting de berggebieden zoals de Pyreneeën en Picos de Europa krijgen miljoenen verkeersbewegingen te verwerken.

De ‘puente de agosto’ duurt voor de DGT 5 dagen tussen woensdag 14 augustus 15 uur en zondag 18 augustus 24 uur waarbij dit samenvalt met donderdag 15 augustus, de nationale feestdag ’Asunción de la Virgen Maria’. Zoals altijd gaat men in Spanje bijna allemaal tegelijk rond dezelfde tijdstippen de wegen op.

Op woensdag 14 augustus zijn de drukste tijden op de Spaanse wegen tussen 15 en 00 uur, met name in de buurt van de grote steden in het middaguur en later op de dag bij de kustregio’s en andere toeristische plaatsen in Spanje.

Op donderdag 15 augustus (de dag van Maria-Tenhemelopneming of Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart) is het een vrije werkdag voor bijna heel Spanje. Op de wegen zal het volgens de DGT tussen 8 en 15 uur extra druk zijn bij de grote steden en bij de traditionele vakantiebestemmingen.

Op vrijdag 16 augustus is het volgende de DGT tussen 18 en 22 uur extra druk op de wegen waar dat met name geldt voor degene die op 15 augustus (vanwege werk of omstandigheden) nog niet naar de vakantiebestemming zijn gereden en dat dus een dag later doen.

Op zaterdag 17 augustus zegt de DGT dat het tussen 9 en 14 uur extra druk is op de wegen bij de populaire kustregio’s omdat mensen af en aan naar stranden rijden etc.

Op zondag 18 augustus begint voor velen alweer de terugreis van deze korte vijfdaagse vakantie. De DGT zegt dat het op de wegen richting de grote steden extra druk zal zijn tussen 17 en 00 uur.

Op Google Maps (computer en smartphone) kun je goed volgen hoe de verkeerssituatie is, of er een file staat, langzaam rijdend verkeer is en of er een ongeval heeft plaatsgevonden. Via DEZE LINK kun je ook de kaart van de DGT zien waarbij deze continu wordt bijgewerkt aan de huidige verkeerssituaties.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.