skip to Main Content
Ryanair cabinepersoneel Spanje gaat 10 dagen staken in september
Ryanair

Ryanair cabinepersoneel Spanje gaat 10 dagen staken in september

MADRID – Uit onvrede over de sluiting van de Ryanair basissen op de eilanden Gran Canaria en Tenerife in januari 2020 en de mogelijke sluiting van de basis in Gerona, heeft het cabinepersoneel van de Ierse low cost luchtvaartmaatschappij Ryanair 10 dagen stakingen aangekondigd in september.  

Eerder deze maand meldden we al dat de vakbonden van het Ryanair cabinepersoneel in Spanje Sitpla en USO een of meerdere stakingen hadden gepland in september. Toen was er nog geen datum bekend maar nu wel.

Het cabinepersoneel van Ryanair Spanje gaat op 1, 2, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 en 28 september in totaal 10 dagen het werk neerleggen tijdens een staking. Het gaat in feite om een registratie van stakingsdagen wat ook als een bedreiging gezien kan worden om Ryanair te dwingen opnieuw rond de tafel te gaan zitten. Mocht er een akkoord bereikt worden (kans is klein) dan kan de staking afgelast worden.

Sluiting basissen

De reden van de nieuwe staking in Spanje bij Ryanair is het voorkomen van de sluiting van twee en mogelijk drie basissen in Spanje, te weten Gran Canaria en Tenerife op 1 januari 2020 en mogelijk ook Gerona. 

Dat wil niet zeggen dat Ryanair niet meer op deze vliegvelden op de Canarische Eilanden en Gerona gaat vliegen maar er zullen geen vliegtuigen gestationeerd staan. Iets soortgelijks gebeurde in 2018 in Eindhoven.

Ryanair had vanwege de tegenvallende omzet al eerder aangekondigd 500 piloten en 400 cabine personeelsleden te ontslaan en eventueel basissen te sluiten. De reden daarvoor is dat er problemen zijn met de nieuwe Boeing 737 MAX vliegtuigen, er minder winst wordt gemaakt en de gevolgen van een mogelijke Brexit.  

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 18 reacties
 1. hoi, wij vliegen reeds meerdere jaren op en af naar Portugal en België. Nog nooit problemen gehad met ryanair. Zelfs toen ze vorig jaar staken en in Brussel alles platlegden, vloog Ryanair uit zonder problemen. Oudste dochter vliegt maandag opnieuw, maar ook hier verwacht ik geen problemen, dus voor ons een prima service, je weet wat is inbegrepen in je ticketprijs, dus houd je eraan. wat kunnen mensen toch zeuren…

 2. Dit bericht maakt mij heel onrustig! De eerste keer dat ik echt op een bepaalde dag in België moet zijn en er is een stakingsaanzegging. 😱
  Nog nooit problemen gehad met Ryanair, dat kan altijd eens gebeuren met elke maatschappij.
  Waarom wordt er geen bronvermelding gegeven bij dit bericht? Of kijk/lees ik niet goed?
  Myriam

 3. De klantvriendelijkheid van Ryanair is een lachertje. Probeer maar eens met hen contact te nemen. De vlucht is wel goedkoop maar alle extra’s moeten betaald worden. Om de haverklap wijzigen ze hun bagage regels. Tijdens de vlucht zit je op een vismarkt. Elk personeelslid vindt het nodig om een door de speakers te roepen dat je welkom bent aan boord en dat je op de vlucht naar xyz zit. Voortdurend proberen ze je wat aan te smeren, voedsel, drankjes, lotjes, luxeartikelen…. Dat doen andere maatschappijen ook, maar niet zo opdringerig en storend. Alleen met een koptelefoon op is het 2 uur te harden.

 4. De trouwe volgers heb ik al een jaar geleden gewaarschuwd niet meer met deze maatschappij te vliegen, niet alleen om de reden als in dit artikel.

  ALTIJD luisteren naar Eric…

  1. Waarom Eric? Wij van de redactie vliegen al jaren met Ryanair en op een staking na in Frankrijk hebben wij nooit problemen gehad. Bij andere maatschappijen zoals Vueling en Transavia wel. Logischerwijze is het jammer als er ergens een basis weggaat maar dat doet de maatschappij echt niet voor de lol (het blijft een bedrijf fat winst moet maken net zoals elk ander bedrijf).

   1. Haii daar ben ik het mee eens ook heel vaak met ryanair gevlogen zonder problemen, zijn vaak de mede vliegers die met veel te grote trolly’s komen en dan gaan zeuren bij de gate, hou je aan de spelregels en verwacht gewoon dat je van A naar B gevlogen word zonder luxe.

    Bij Vueling heb ik wel slechte ervaringen gehad voor al met de vlucht Barcelona – Brussel en ook daar doen ze nietmet de klacht

 5. inderdaad Van de Sande ,wij hebben met Tui 2 keer dikke miserie gehad .Eens een dag en nacht op vliegveld gelegen ,gestaan ….zonder enige uitleg
  Met Ryanair wordt alles netjes afgehandeld Wel spijtig voor al die reizigers natuurlijk

 6. Wat zijn nu de mogelijkheden met een stakingsdatum bij reeds geboekte vlucht? Boeking(en) annuleren of andere data zoeken wat niet zo evident is? Wat zijn tegenover Ryanair de consequenties en te handelen?

  1. Dit is juist de reden dat ik niet meer bij Ryanair boek maar bij Transavia. Misschien kunt u nog annuleren of omboeken. Kijk hiervoor de algemene voorwaarden op na.

 7. wat een onvolledig bericht weer …vertel er liever bij wat dat inhoud voor de reiziger die zich nu afvraagd of men wel op zijn bestemming komt.

  1. We hebben het ook maar één keer meegemaakt dat de vlucht niet doorging voor stakingen,dan stuurt rayanir een mailtje oftewel krijg je,het geld terug van de boeking,of anders krijg je een andere datum,hebben ook geboekt voor de 8 september,maar zijn er gerust in,hebben al veel miserie gehoord van andere duurdere luchtvaart maatschappijen en zeker die via brussel gaan nog meer miserie.

  2. Waarom moeten wij dat vertellen. Dit is zoals altijd bij ons (of in de meeste gevallen) een vertaling van een Spaans artikel (dat is wat wij hier doen) en daar staat niets in over de gevolgen. Dat is op andere website wel na te kijken. Dus niet onvolledig maar vertaald uit het Spaans naar Nederlands 😉

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by