Ryanair cabinepersoneel Spanje gaat 10 dagen staken in september

Ryanair cabinepersoneel Spanje gaat 10 dagen staken in september
Beeld: Ryanair

MADRID – Uit onvrede over de sluiting van de Ryanair basissen op de eilanden Gran Canaria en Tenerife in januari 2020 en de mogelijke sluiting van de basis in Gerona, heeft het cabinepersoneel van de Ierse low cost luchtvaartmaatschappij Ryanair 10 dagen stakingen aangekondigd in september.  

Eerder deze maand meldden we al dat de vakbonden van het Ryanair cabinepersoneel in Spanje Sitpla en USO een of meerdere stakingen hadden gepland in september. Toen was er nog geen datum bekend maar nu wel.

Het cabinepersoneel van Ryanair Spanje gaat op 1, 2, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 en 28 september in totaal 10 dagen het werk neerleggen tijdens een staking. Het gaat in feite om een registratie van stakingsdagen wat ook als een bedreiging gezien kan worden om Ryanair te dwingen opnieuw rond de tafel te gaan zitten. Mocht er een akkoord bereikt worden (kans is klein) dan kan de staking afgelast worden.

Sluiting basissen

De reden van de nieuwe staking in Spanje bij Ryanair is het voorkomen van de sluiting van twee en mogelijk drie basissen in Spanje, te weten Gran Canaria en Tenerife op 1 januari 2020 en mogelijk ook Gerona. 

Dat wil niet zeggen dat Ryanair niet meer op deze vliegvelden op de Canarische Eilanden en Gerona gaat vliegen maar er zullen geen vliegtuigen gestationeerd staan. Iets soortgelijks gebeurde in 2018 in Eindhoven.

Ryanair had vanwege de tegenvallende omzet al eerder aangekondigd 500 piloten en 400 cabine personeelsleden te ontslaan en eventueel basissen te sluiten. De reden daarvoor is dat er problemen zijn met de nieuwe Boeing 737 MAX vliegtuigen, er minder winst wordt gemaakt en de gevolgen van een mogelijke Brexit.  

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

18
Reageer op dit artikel

10 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
ilse

hoi, wij vliegen reeds meerdere jaren op en af naar Portugal en België. Nog nooit problemen gehad met ryanair. Zelfs toen ze vorig jaar staken en in Brussel alles platlegden, vloog Ryanair uit zonder problemen. Oudste dochter vliegt maandag opnieuw, maar ook hier verwacht ik geen problemen, dus voor ons een prima service, je weet wat is inbegrepen in je ticketprijs, dus houd je eraan. wat kunnen mensen toch zeuren…

Anoniem

Dit bericht maakt mij heel onrustig! De eerste keer dat ik echt op een bepaalde dag in België moet zijn en er is een stakingsaanzegging. 😱
Nog nooit problemen gehad met Ryanair, dat kan altijd eens gebeuren met elke maatschappij.
Waarom wordt er geen bronvermelding gegeven bij dit bericht? Of kijk/lees ik niet goed?
Myriam

Patrick De Backer

De klantvriendelijkheid van Ryanair is een lachertje. Probeer maar eens met hen contact te nemen. De vlucht is wel goedkoop maar alle extra’s moeten betaald worden. Om de haverklap wijzigen ze hun bagage regels. Tijdens de vlucht zit je op een vismarkt. Elk personeelslid vindt het nodig om een door de speakers te roepen dat je welkom bent aan boord en dat je op de vlucht naar xyz zit. Voortdurend proberen ze je wat aan te smeren, voedsel, drankjes, lotjes, luxeartikelen…. Dat doen andere maatschappijen ook, maar niet zo opdringerig en storend. Alleen met een koptelefoon op is het 2… Lees verder »

Peter

is dat niet het zelfde als bij Wizzair, Easyjet, Transavia, Vueling enz enz

Eric

De trouwe volgers heb ik al een jaar geleden gewaarschuwd niet meer met deze maatschappij te vliegen, niet alleen om de reden als in dit artikel.

ALTIJD luisteren naar Eric…

Femke

inderdaad Van de Sande ,wij hebben met Tui 2 keer dikke miserie gehad .Eens een dag en nacht op vliegveld gelegen ,gestaan ….zonder enige uitleg
Met Ryanair wordt alles netjes afgehandeld Wel spijtig voor al die reizigers natuurlijk

Anoniem

Gaan ze dan in heel Spanje staken of enkel bij de genoemde vluchthaven?

Yves Leterme

Geen probleem, ik ga wel met de trein !

Anoniem

Van mij mag de basis in Girona sluiten, betere vliegtijden naar Eindhoven dan, al jaren om 6.30 uur 😩

ronny van loon

Wat zijn de (potentiele) gevolgen voor de reizigers ?

rvl

Verlinden

Wat zijn nu de mogelijkheden met een stakingsdatum bij reeds geboekte vlucht? Boeking(en) annuleren of andere data zoeken wat niet zo evident is? Wat zijn tegenover Ryanair de consequenties en te handelen?

Willem

Dit is juist de reden dat ik niet meer bij Ryanair boek maar bij Transavia. Misschien kunt u nog annuleren of omboeken. Kijk hiervoor de algemene voorwaarden op na.

nwl

wat een onvolledig bericht weer …vertel er liever bij wat dat inhoud voor de reiziger die zich nu afvraagd of men wel op zijn bestemming komt.

Van de Sande

We hebben het ook maar één keer meegemaakt dat de vlucht niet doorging voor stakingen,dan stuurt rayanir een mailtje oftewel krijg je,het geld terug van de boeking,of anders krijg je een andere datum,hebben ook geboekt voor de 8 september,maar zijn er gerust in,hebben al veel miserie gehoord van andere duurdere luchtvaart maatschappijen en zeker die via brussel gaan nog meer miserie.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.