skip to Main Content
Moordenaar van Amerikaanse Camino de Santiago wandelaarster aangehouden

Moordenaar van Amerikaanse Camino de Santiago wandelaarster aangehouden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

denise1LEON – De politie heeft de vermoedelijke moordenaar van de Amerikaanse Camino de Santiago wandelaarster weten aan te houden. Met deze aanhouding komt er een tragisch einde aan de verdwijning van de Amerikaanse wandelaarster Denise Pikka Thiem die in april voor het laatst werd gezien. De politie had ADN sporen van Denise gevonden in een schuur en op gereedschap van de dader. Niet veel later vond men ook het lichaam.

De politie heeft in Asturië de 39 jarige Miguel Angel M.B. aangehouden op verdenking van de moord van de Amerikaanse Camino de Santiago wandelaarster Denise Pikka Thiem. Zij werd sinds 5 april als vermist opgegeven nadat het laatste bericht van haar uit Astorga kwam en daarna niets meer van haar werd vernomen.

Sindsdien heeft de politie altijd de aangehouden man als verdachte gezien maar kon men geen bewijs vinden. Daar kwam nu een einde aan waarna de man meteen werd opgepakt. Naast de ADN sporen van Denise werd de man ook gezien toen hij in Asturië, waarnaar hij gevlucht was, probeerde om 2.000 Amerikaanse dollars om te wisellen naar Euro’s. De man stond erom bekend dat hij eigenlijk nooit geld had dus dat was al verdacht.

Daarnaast bleek dat de aangehouden verdachte al vaker vrouwen die de wandeling maakten lastig had gevallen gedurende de laatste jaren. De man woonde in een houten huisje op een stuk land waar de ADN resten werden gevonden. Niet veel later vond de politie ook het lichaam onder het huis – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken