skip to Main Content
Nederlandse smokkelaars voor de kust van Cartagena gearresteerd met 14.000 kilo hasj aan boord

Nederlandse smokkelaars voor de kust van Cartagena gearresteerd met 14.000 kilo hasj aan boord

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

drugs10aMURCIA – Afgelopen zaterdag heeft de Guardia Civil politie voor de kust van de stad Cartagena in het zuiden van Spanje twee Nederlanders gearresteerd omdat zij samen met een Bulgaarse maat probeerden 14.480 kilo hasj te smokkelen van Afrika naar Europa. De aanhouding van de Nederlanders is slechts een onderdeel van de operatie “Indalo” waarbij inmiddels 33 personen zijn aangehouden en maar liefst 37.700 kilo hasj is gevonden, een van de grootste drugsvondsten sinds jaren.

Volgens Nederlandse media gaat het om twee Nederlanders, een 53-jarige inwoner van Lemmer (Friesland) en een 59-jarige man uit Urk (Flevoland) en een man met een Bulgaarse nationaliteit die met zijn drieën aan boord van een zeilboot waren die tot de nok gevuld was met hasj. Volgens de politie gaat het om 540 pakken met een totale inhoud van 14.480 kilo uit Afrika afkomstige hasj.

De boot werd zaterdagavond opgemerkt door een Italiaans patrouillevliegtuig die de middellandse zee in de gaten houdt wat betreft immigranten die vanuit Afrika via Spanje of Italië Europa proberen te bereiken. Nadat de boot werd gezien namen de Italianen contact op met de Spaanse kustwacht die vanuit de haven van Cartagena naar de zeilboot vertrokken om deze te onderzoeken. Hierbij werden de pakketten met drugs gevonden, een niet zo heel moeilijke taak want het hele interieur van de zeilboot zat vol met 540 pakketten hasj – (Remco Stoffer)

Bekijk hier de video van de Spaanse politieactie (via Europe Press)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken