skip to Main Content
PP opnieuw in benarde situatie vanwege ex Valencia burgemeester en haar vermeende witwaspraktijken

PP opnieuw in benarde situatie vanwege ex Valencia burgemeester en haar vermeende witwaspraktijken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

barbera1aMADRID – De Partido Popular is weer eens in het nieuws vanwege oud nieuws. Al maanden geleden kwam de ex Valencia burgemeester Rita Barberá in de schijnwerper te staan vanwege vermeende georganiseerde witwaspraktijken binnen de gemeentelijke PP partij in de stad Valencia. Meerdere politici werden opgepakt en voor de rechter gezet maar Barberá werd door het nationale PP comité beschermd door haar permanent congreslid te maken waardoor ze in principe niet afgezet kon worden. Hier komt nu waarschijnlijk verandering in nu een rechter ook de ex burgemeester voor het gerecht wil hebben.

De Partido Popular (PP) heeft tot nu toe altijd geroepen dat zolang Rita Barberá, een op handen gedragen politicus van de PP, niet officieel door een rechter aangeklaagd zou worden, zij gewoon haar werk zou blijven doen in het Spaanse congres. Daar is nu een einde aan gekomen nu het Spaanse hooggerechtshof aan heeft gegeven Rita Barberá te gaan vervolgen voor geld witwaspraktijken in Valencia.

De PP heeft daardoor maar twee keuzes, of Rita Barberá moet zelf ontslag nemen, iets wat misschien niet zal gebeuren, of de PP moet de ex burgemeester ontslaan en uit de partij zetten. Voorlopig heeft de PP Rita Barberá 24 uur de tijd gegeven om aan te geven wat ze gaat doen maar daarna zal de PP de beslissing gaan nemen.

UPDATE: Rita Barberá heeft gehoor gegeven aan de oproep van de PP partij om haar lidmaatschap op te zeggen maar ze wil haar zetel in het Spaanse congres niet opgeven. Dat gaf de ex burgemeester van Valencia zelf aan in een personferentie die woensdag werd gehouden. Op deze manier heeft de PP haar zin door uit de partij te stappen maar zal ze als congreslid van de Grupo Mixto verder gaan met haar zetel in het congres. Dat zal voor haar waarschijnlijk belangrijk zijn omdat ze zo een zekere vorm van bescherming heeft.

Regionale verkiezingen

De Partido Popular moet dat wel doen vanwege twee belangrijke redenen. Ten eerste is er een overeenkomst met de Ciudadanos partij waarin staat dat zodra een politicus wordt aangeklaagd deze uit de partij moet worden gezet en alle verantwoordelijkheden worden stopgezet. Daarnaast vinden er komende 25 september regionale verkiezingen plaats in Galicië en Baskenland en dit nieuwe corruptieschandaal van de PP (het zoveelste) komt op een slecht moment en middenin de regionale verkiezingscampagnes.

Er zijn ook veel PP politici die het schijnbaar gehad hebben met de bescherming van Rita Barberá, de zoveelste ex Valencia politicus die aangeklaagd wordt voor corruptie, fraude en witwaspraktijken – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken