skip to Main Content
Nieuwe iPhone X wordt in Spanje een kwart duurder verkocht dan in de Verenigde Staten

Nieuwe iPhone X wordt in Spanje een kwart duurder verkocht dan in de Verenigde Staten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Binnenkort zal de nieuwe iPhone X op de Spaanse markt verschijnen en zullen er voor het eerst grenzen verlegd gaan worden doordat deze telefoon in Spanje maar liefst tot wel 1.329 euro kan gaan kosten. Dat is een van de hoogste bedragen voor een “normale” consumenten telefoon maar daarnaast ook nog eens een model welke met een 25% hogere prijs dan in de Verenigde Staten wordt verkocht. Datzelfde geldt ook voor de overige nieuwe serie 8 modellen.

Deze week presenteerde Apple o.a. drie nieuwe telefoonmodellen, de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus. Het zijn de opvolgers van de populaire iPhone 7 modellen. Deze telefoons zullen in Spanje verkocht gaan worden voor 809 euro voor de iPhone 8 en 919 voor de iPhone 8 Plus, ongeveer 26% duurder dan in de Verenigde Staten.

De verrassing van de presentatie van Apple was de nieuwe iPhone X die nu al bekend staat als een van de duurste telefoons die er op de markt te vinden is. Dit model van de meest geavanceerde iPhone modellen zal vanaf 3 november ook in de Spaanse winkels te vinden zijn. De vraag is echter of bij de eerste verkoopdag er weer vele honderden mensen voor de deuren van de iStores gaan liggen aangezien de prijs voor dit nieuwe toestel niet voor iedereen is weggelegd. De iPhone X zal in Spanje te koop zijn voor 1.159 euro voor het “goedkoopste” model en 1.329 euro voor het “duurste” model. Deze prijzen zijn 25% hoger dan in de Verenigde Staten. De iPhone X is vanaf 27 oktober 9.00 uur te reserveren via de website van Apple.

De duurdere prijzen in o.a. Spanje en andere Europese landen is met name te wijten aan de belastingen. Zo kost de Iphone X in de Verenigde Staten 836 euro waarbij de belastingen per gebied variëren maar in Spanje kost de iPhone X 956 euro + 203 euro aan belastingen met als eindbedrag 1.159 euro. In België is de verkoopprijs gelijk aan die van Spanje maar kost de telefoon 950 euro + 209 euro belastingen. In Nederland is de verkoopprijs 954 euro + 205 euro belastingen en ligt de iPhone X voor 1.159 euro in de winkel, dezelfde prijs dus als in buurland België en Spanje. In Zweden zal de telefoon het duurste zijn met een verkoopprijs van 1.204 euro bestaande uit 963 euro voor de telefoon en 241 euro aan belastingen.

Apple is echter niet het eerste bedrijf welke telefoons aanbiedt die boven de 1.000 euro verkocht worden aangezien Samsung eerder al de Samsung Galaxy Note 8 aankondigde die in Spanje te koop zal zijn voor 1.010 euro en ook LG presenteerde de V30 die een verkoopprijs zal hebben boven de 1.000 euro (exacte prijs is nog niet bekend). Apple zit daar met de iPhone X echter weer net iets boven en dus is het X model weer net iets exclusiever. Als je dus met een iPhone X op straat zal lopen weet in de toekomst iedereen dat je een fortuin hebt betaald voor een telefoon die veel meer kan dan alleen maar bellen, WhatsAppen en Facetimen.

En jij, zou jij zoveel geld uitgeven aan een smartphone? Als je het geld hebt koop jij dan de iPhone X of sla je dat toch even over?

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 11 reacties
 1. Ik ben nooit voorstander van Apple geweest omwille van alle extra kosten bij gebruik. Zoals Rudy zegt, hebben veel vrienden met informatica background me inderdaad ook bevestigd dat het zeker niet om de beste producten op de markt gaat. Noch de IPhone noch de Laptops. Je betaalt een merknaam en het prijskaartje is niet meer te vatten.

  Zelf kreeg ik een afgedankte oude IPhone cadeau en het werkt zoals een andere smartphone maar ik zou nooot zelf geld uitgegeven hebben en zeker niet zoveel voor een telefoon.

  Onlangs eigen laptop na 7 jaar stilgevallen en iedereen raadde me een Mac Book Air aan voor gewicht en batterijduur. Gezien je twee weken kan testen en je aankoop integraal terugbetaald kan krijgen indien je niet tevreden bent, heb ik het gewaagd en zo had ik tijd om eventueel alternatieve oplossing te zoeken voor kapotte laptop. Ervaring Mac Book was een grote flop en ontgoocheling vooral omdat je voor die prijs geen problemen wil. Een voorbeeld: als je de taal instelt wordt je internetbrowser automatisch daarop vastgepind. Ik zoek graag info op verschillende landbrowsers en nu moest ik iedere keer instellingen veranderen en heropstarten om verandering te bevestigen. Met een big smile het product weer afgegeven in de winkel en nog happier dat mijn Lenovo weer gerepareerd is. Kreeg trouwens draadloze koptelefoon cadeau met aankoop Apple laptop (zogezegd waarde 299euro en op internet vind je dezelfde voor 200euro of minder). Gelukkig deed ik verpakking koptelefoon niet open, anders mocht ik 300euro neertellen bij teruggave van mac book.

  Conclusie: prijs Apple product niet overeenstemmend met prestatie product en sowieso ferm overdreven

 2. Een Iphone is net als een Mercedes. Lekker duur en als je er één hebt laat je daarmee zien dat je het kan betalen. Maar net als de Mercedes is de Iphone echt niet de beste mobiel die er is. Wij werken als bedrijf met diverse merken, Iphone en Androids en de Samsungs zijn gewoon beter, gaan langer mee en ook nog eens goedkoper.
  En ja, de nieuwste topmodellen van alle merken hebben functies waarbij je je echt kan afvragen wat je er mee moet.
  Ik kom van een Samsung A5 (2017) en mijn vrouw een Samsung S8. Er ligt voor mij ook een S8 te wachten maar voolopig werkt de A5 prettiger en gebruik ik van de A5 nog niet de helft van de functies. De S8 is nog erger.
  Nee, net als dat ik het idioot vind om voor een auto meer dan 25, 30 mille neer te leggen is het net zo debiel om meer dan 1000€ voor een mobiel neer te leggen. Je koopt een merk maar gebruikt de opties nog niet voor de helft en als bonus krijg je het risico van diefstal of beroving op de koop toe!
  Veel geluk hoor, met de aankoop!

 3. Zo’n dure telefoon tot daar aan toe; je kunt ook een goedkopere telefoon van een ander merk kopen.
  Maar als je een nieuwe computer koopt en je wilt er een tekstverwerker op hebben dan moet je voor een Word programma jaarlijks 75 euro neertellen. De meeste (enigszins betaalbare)computers draaien op MS Windows en dan ben je wel bijna verplicht om zo’n abonnement af te sluiten, zeker als je bedenkt dat je steeds meer verplicht wordt (overheid-studie) om wel met een computer te werken.

  1. Rob, laat je niet gek maken door de maffe jaarlijkse betalingen voor MS producten en gebruik voortaan lekker Apache OpenOffice. Iets minder opties, maar ruim voldoende voor thuisgebruik!
   Overigens zijn er ook steeds meer mensen die overstappen op Linux ipv Windows, helemaal nu de meeste versies een gebruikersvriendelijke interface aanbieden, waardoor het bijna net zo werkt als windows.

 4. Ik koop altijd Apple, nooit problemen mee, werkt altijd feilloos. Mar ruim 1100 euro wordt mij te gortig.

  1. Waarom is dit de toekomst van de smartphone? Voorlopig is deze millieu vervuilende en zeldzame metalen verslindende mobiel (bij de productie, en als afval als ie gedumpt wordt of de batterij die vervangen moet worden) alleen maar slecht voor onze toekomst. Zonder de gewoonte om elke zoveel maanden weer met een nieuw ‘speeltje voor de rijken’ te komen zouden gewone mobieltjes veel langer meegaan en het millieu veel minder belasten. Dát zou pas goed voor de toekomst van de smartphone zijn…..

 5. Absurd. Van mij mogen ze 500 euro extra belasting op deze zooi gooien. Mensen vragen er om. Ik heb al 2 jaar een Huawei toestel van 109 euro dat aan alles voldoet. Ik zou niet weten wat ik meer wil dan dit. Belangrijkste is en blijft toch bellen nietwaar? Maar ook internet is prima. Kortom de volgende wordt weer een Huawei van dezelfde prijs.

 6. Ik koop nooit apple meuk, zooi, rotzooi. En iemand die meer dan 1000 euro uitgeeft voor een telefoon is in mijn ogen echt niet goed bij zijn hoofd.

 7. Een schandaal. Die ……Amerikanen denken ons zeker een poot uit te kunnen draaien. Nou mooi niet. Ik koop m niet meer. Krankzinnig duur.

  1. Je bent niet verplicht die te kopen he…..die poot draai je ,jezelf uit

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken