skip to Main Content
Een wolkbreuk in het centrum van Ronda zorgt voor paniek
Diario Sur

Een wolkbreuk in het centrum van Ronda zorgt voor paniek

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Een wolkbreuk in het centrum van Ronda zorgt voor paniek

Diario Sur

MÁLAGA – Een enorme wolkbreuk of waterhoos heeft voor enorm veel wateroverlast en paniek bij de inwoners van het centrum van de stad Ronda in het binnenland van de provincie Málaga gezorgd.

In slechts één uur tijd werd er 45 liter regenwater per m2 gemeten waardoor rivierbeddingen overstroomden, het water van de rotsen naar beneden kwam en straten en pleinen blank stonden.

Het centrum van de stad Ronda werd donderdagmiddag tussen 16 en 17 uur getroffen door een enorme wolkbreuk (tromba de agua). De hevigste regenval werd gemeten tussen 16.30 en 17 uur en gedurende 60 minuten werden er 90 bliksem flitsen genoteerd.

De noodtelefoon 112 kreeg meer dan 30 meldingen binnen en politie en brandweer hadden het erg druk. Naast de enorme wateroverlast waardoor straten werden omgetoverd tot kolkende watermassa’s, liepen ook woningen, winkels en parkeergarages onder.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. is nog niks in october 1994 viel er in de bergen boven Tarragona 502 L ben niet mis jaja vijfhonderd en twee liters. Zie maar eens op de url link
    https://www.youtube.com/watch?v=8Jk-hfqCVWk .
    Dit is Tarragona, ook Cambrils gans onder modder garage vol bruggenhoofden weg gespoeld. Dan nog niet van de dorpen gesproken.
    Ben de dag nadien met de video camera de bergen ingetrokken, bruggen weg dorpen afgesneden , Porrera water ging door de huizen, het meertje in Riudecayens was prachtis leeg op 2u30 vol 2.500 kubiek liter erin tot aan de rand, modder stroomde van tussen de rotsen.

  2. Hoihoi, ja het was zwaar daar! Maar even een correctie, ik ken het woord trompa alleen als van een olifant zijnde… Als je over een wolkbreuk spreekt, zeg je tromba… Fijne dag verder, en bedankt voor alle wetenswaardigheidjes!! Groeten, C.R.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by