Enorme drukte bij hoogste punt Catalonië

Enorme drukte bij hoogste punt Catalonië
Beeld: Twitter

Enorme drukte bij hoogste punt Catalonië

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LERIDA – Het afgelopen weekend was een lang weekend voor de inwoners van Catalonië vanwege de regionale feestdag op vrijdag 11 september. Normaal gesproken zouden miljoenen Catalanen de straten op zijn gegaan om deel te nemen aan bijeenkomsten, manifestaties etc. maar vanwege de corona-crisis was dat niet mogelijk. Daarom zochten veel inwoners van Catalonië de natuur op maar dat bleken veel te veel mensen te zijn, zoals bij het hoogste punt van Catalonië in de Pyreneeën.

Nog niet zo lang geleden in juni gingen foto’s de wereld rond van een lange rij wachtende bergbeklimmers bij de Everest waar toen een lange rij van tenminste 200 wachtende mensen stond. Iets soortgelijks is dit weekend gebeurd in De Catalaanse Pyreneeën waar het hoogste punt van de autonome regio, de 3.143 meter hoge Pica d’Estats, te maken kreeg met een lange rij wachtende bergbeklimmers of beter gezegd wandelaars.

De afgelopen jaren is er altijd een kleine groep wandelaars geweest die in plaats van de massale bijeenkomsten in de grote steden het hoogste punt van Catalonië opzochten om de La Diada te vieren op 11 september. 

Dit jaar bleek echter dat er meer mensen waren die dat wilden doen, zo erg dat de parkeerplaats La Molinassa, dichtbij de refugio de Vallferrera op de route richting de Pica d’Estats waar plaats is voor 90 voertuigen stonden meer dan 150 auto’s geparkeerd. 

Daarom heeft de gemeente besloten om weer te beginnen met het vragen van parkeergeld en het verkeer te reguleren om dit soort taferelen te voorkomen. Op de weg naar het station Sant Joan de l’Erm stonden daarnaast ook veel geparkeerde campers en kampeerauto’s.

Daarnaast wordt er op internet ook veel geklaagd over de afwezigheid van de anderhalve meter afstand en de verplichte mondkapjes die wellicht niet zo zeer verplicht zijn als men in de bergen wandelt maar wel als er teveel mensen bijeen komen. Ook werd er door veel mensen gezwommen in de bergmeren, iets wat absoluut verboden is.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.