skip to Main Content
13-jarige jongen om het leven gekomen bij het jagen in Valladolid
Publico

13-jarige jongen om het leven gekomen bij het jagen in Valladolid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

13-jarige jongen doodgeschoten bij het jagen

Publico

VALLADOLID – Op zaterdag is in de zogenaamde finca Santamaría in de gemeente Villalba de los Alcores in de provincie Valladolid een 13-jarige jongen om het leven gekomen tijdens de jacht op wilde zwijnen. De jongen werd per ongeluk doodgeschoten door een andere jager.

Het dodelijke ongeval deed zich voor op zaterdag 13 oktober rond 13.30 uur toen de 13-jarige jongen tijdens het jagen op wilde zwijnen (jabalíes) in zijn hoofd werd getroffen door een andere jager die per ongeluk op de jongen schoot.

De Guardia Civil gaat er voorlopig vanuit dat het om een ongeval gaat maar sluit geen elke andere oorzaak uit. Wat men wel weet is dat de opa van de overleden jongen de eigenaar is van het in de regio bekende landgoed (finca) el Rocío, vlak bij de gemeente Villalba de los Alcores.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 12 reacties
 1. Ik kan de vergissing begrijpen van de jager die de jongen doodschoot. Zowel zijn leraars in de school als zijn buren zegden dat het een varken was.

  1. Dat je deze reactie Anoniem erop durft te zetten, dat snap ik wel, held op sokken.
   Wat een mafkees moet je zijn om zoiets neer te zetten.
   Ga even naar de ouders en familie toe en durf hen dat recht in het gezicht te zeggen, ik vermoed dat we dan nog een 2de slachtoffer kunnen verwachten van deze tragedie.

 2. Helaas al de tweede dode dit weekend tijdens de jacht.
  Dit weekend het jachtseizoen geopend, het was weer te horen. Al viel het
  tot nog toe mee t.o.v. vorige jaren.
  Hopelijk blijft dat zo.

 3. Erg voor alle betrokkenen. Jagen is gevaarlijk en vooral met een 13 jarige jongen.
  Maar ….. is dit wel de juiste opvoeding ???? Iemand leren jagen al, doet mijn bloed koken. Je gaat niet op jacht , punt uit. En kijk war er nu is gebeurd !

  1. Wanneer niemand meer op jacht mag gaan, hoe komt de veganistische slager dan aan zijn handelswaar? Een algeheel jachtverbod is wel een geweldige oplossing voor de overbevolking, van de mensen, maar niet van de dieren: zoogdieren, vogels, vissen.

   1. Welja, dieren afknallen in de natuur en ook nog eens de predatoren dan ben je niet goed snik. Er word graag en grof betaald om te kunnen jagen, in de pachtovereenkomsten staat het genot van de jacht expliciet genoemd. Vwb je veganistische slager is mij ook een raadsel wat je daarmee bedoeld.

  2. Zonder jacht, blijft er geen eten voor ons mensen over.
   Maar het moet wel onder strikte voorwaarden gebeuren inderdaad en zeker niet met kinderen erbij. Jagers die voor hun beroep moeten jagen, kunnen een opleiding doen als ze volwassen zijn lijkt me. Een 13 jarige meenemen is niet iets dat ik zelf zou doen, jagen trouwens ook niet, maar dat ter zijde.

   Triest genoeg voor de familie en de dader….

   1. Het zal eens tijd worden dat het jagen afgeschaft wordt, bovendien eten mensen dieren die gefokt worden. En in de wild levende dieren daarvoor zijn predatoren die ook voedsel nodig hebben. De wolf moet ook eten maar helaas knallen de jagertjes al zijn prooien af en gaat de wolf op zoek naar iets anders, schapen bijvoorbeeld.

  3. Zowel aan Frank en Juan,

   Begrijp jullie reactie, maar velen zien dit als een sport en hebben niet de vereiste ervaring. Doden om te doden is geen sport !

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by