skip to Main Content
Het grootste monument ter ere van Columbus staat aan de Costa del Sol
123rf

Het grootste monument ter ere van Columbus staat aan de Costa del Sol

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Het grootste monument ter ere van Columbus staat aan de Costa del Sol

123rf

MÁLAGA – Bezoekers en inwoners van de Costa del Sol weten wellicht waar het over gaat maar in de gemeente Benalmádena staat een unieke hommage aan de ontdekkingsreiziger Columbus, ook wel het “Castillo de Colomares” ofwel het Colomareskasteel genoemd. Een fantasierijk geheel wat zeker de moeite waard is om te bezoeken.

Ondanks de naam is het vreemd uitziende gebouw niet echt een kasteel maar meer een monument. Het Castillo de Colomares is niet heel erg oud en werd gebouw tussen 1987 en 1994 waarbij de bouwer en bedenker, de Catalaanse gynaecoloog Dr. Esteban Martín Martín, er zeven jaar voor nodig had om het geheel te voltooien. De eigenaar maakte gebruik van het feit dat in 1992 de 500-jarige herdenking van de ontdekking van Amerika plaatsvond om zijn monument te bouwen.

Uiteindelijk heeft Esteban Martín Martín er samen met twee lokale bouwvakkers zeven jaar over gedaan om zijn levenswerk te voltooien. Op een grondstuk van 1.500 m2 bouwden de drie mannen een monument in een bouwstijl met een combinatie van Byzanthijns, Romaans, Gothisch en Mudejar (Hispano-Arabich) elementen.

Buiten het monument ter ere van de ontdekkingsreiziger is ook een leeg mausoleum waar de laatste resten van Columbus zouden moeten komen te liggen, iets wat tot op de dag van vandaag nog niet is gebeurd.

Ook heeft het Castillo de Colomares een vermelding in het Guinness Book of Records, niet vanwege het Columbus monument maar vanwege de kleinste kerk ter wereld van slechts 1,96 m2.

Op de onderstaande video (Spaans) vertelt de zoon van de bouwer het verhaal van het grootste Columbus monument ter wereld. Als je geen Spaans verstaat dan zijn de beelden opgenomen met o.a. een drone ook al mooi genoeg om naar te kijken 😉 Voor meer informatie bezoek deze website.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Helaas ik ben wel bekend bij PAY PAL maar kan met geen mogelijkheid een bedrag aan jullie overmaken. Is er een andere mogelijkheid?

  2. Schitterend om te zien hoe een individu met zoveel passie en toewijding zoiets moois kan creëren. Jammer dat ik hier niet eerder van heb gehoord. Ik ben al jaren fan van Spanje en had dit monument zeker met een bezoek vereerd. Helaas kom ik niet meer in Spanje door leeftijd en gering inkomen. Maar blijf wel met veel plezier op de hoogte.Ik zal met genoegen een donatie doen voor een cortado.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken