Veiligheidsmaatregelen vliegveld Barcelona en treinstations (LIVEBLOG)

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BARCELONA – Mocht je een dezer dagen gebruik maken van het vliegveld van Barcelona-El Prat, houdt er dan rekening mee dat er veel politie te zien is en er extra controles plaatsvinden. Het is alleen mogelijk de terminals te betreden als men een vliegticket heeft. Dit is om acties, demonstraties etc. van Catalaanse separatistische groeperingen en organisaties te voorkomen. Datzelfde geldt ook bij andere regionale vliegvelden en bij alle grote treinstations in Catalonië.

Nadat het Hooggerechtshof bekend heeft gemaakt wat de straffen zijn voor de Separatistische Catalaanse leiders, werd gehoor gegeven aan de oproep van de regiopremier Quim Torra met een burgerlijke ongehoorzaamheid. In heel Catalonië, met name in de grote steden, zijn er acties en demonstraties, zijn wegen afgesloten, zijn treinstations bezet en heeft ‘Tsumani Democratic’ een oproep gedaan om het vliegveld Barcelona-El Prat te bezetten in de stijl van de acties in Hong Kong.

Bij alle grote treinstations zoals die van de AVE hogesnelheidstrein in Gerona, Barcelona, Lerida en Tarragona zijn extra agenten ingezet net zoals bij veel regionale treinstations zoals in Gerona en Tarragona. In Barcelona heeft men praktisch het treinstation Sants geblindeerd en zijn overal agenten te zien van de Policía Nacional en Mossos d’Esquadra. 

Ook bij de vliegvelden zijn extra agenten en wordt alles gecontroleerd. Op internet zijn oproepen geplaatst door ‘Tsunami Democratic’ om het vliegveld Barcelona-El Prat te bezetten en voor een complete chaos te zorgen. Ook bij de vliegvelden van Reus (Costa Dorada) en Gerona (Costa Brava) zijn extra maatregelen genomen door de politie. 

In Barcelona zijn veel straten geblokkeerd door manifestanten en er vinden meerdere demonstraties plaats in de Catalaanse hoofdstad. 

UPDATE: Aangezien veel manifestanten op weg zijn naar het vliegveld van Barcelona zijn er veel vertragingen en files op de wegen richting het vliegveld. Tsunami Democratic zegt dat zij VALSE vliegtickets geven aan de manifestanten zodat zij de terminal T1 binnen kunnen gaan (omdat de politie dat controleert). Ondertussen heeft de Spaanse spoorwegen Renfe op aanraden van de treinen richting het vliegveld stilgezet. (maandag 14/10 om 13.55 uur)

UPDATE: Wegen naar het vliegveld van Barcelona-El Prat zijn geblokkeerd en taxi’s, bussen en personenwagens kunnen de terminals T1 en T2 niet bereiken. Passagiers uit bussen zijn uitgestapt en lopen met hun koffers naar de terminals om hun vluchten niet te missen. (maandag 14/10 om 14.35 uur)

UPDATE: Diverse manifestanten hebben geprobeerd om via de nooddeuren terminal T1 binnen te komen maar werden door de massaal aanwezige politie weer weggestuurd. Ook op andere plaatsen bij de T1 en T2 waren er problemen tussen agenten en manifestanten waarbij de agenten hun knuppels moesten gebruiken. (maandag 14/10 om 14.39 uur)

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.