skip to Main Content
Het internationale krakers flatgebouw van Salou

Het internationale krakers flatgebouw van Salou

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SALOU – De populaire badplaats Salou heeft vele gebouwen waar zich appartementen in bevinden en een groot deel daarvan zijn voor toeristisch gebruik. Dat was ook de bedoeling van de Torre de Salou in de gelijknamige badplaats Salou. In de wijk Cap Salou, volgens velen een van de mooiste vanwege de baaien en inhammen met kleine stranden en mooie panoramische uitzichten over de costa, staat een flat waarvan bijna elk appartement bezet is door krakers uit alle werelddelen.

Wat ooit een geweldige toeristische flat of appartementengebouw moest worden is tegenwoordig een hoge toren met daarin alleen maar krakers. In totaal heeft de witte toren gelegen aan de Calle Bosc del Quec, 40 appartementen van 40 tot 50 vierkante meter groot. Het gebouw zelf werd reeds in 1964 gebouwd met als doel dit om te toveren tot een gebouw met toeristen. In 1988 onderging het hele gebouw nog een renovatie maar de bezetting kwam nooit meer van de grond.

Er moet iets fout zijn gegaan bij de constructie want het gebouw begint langzaam weg te zakken en staat een klein beetje scheef. De Spanjaarden en internationale toeristen hebben het gebouw al lang verlaten terwijl de leegstaande appartementen werden overgenomen door krakers uit alle windhoeken. Zo wonen er tegenwoordig mensen afkomstig uit Spanje, Maghreb, sub-Sahara Afrika, Zuid-Amerika en diverse andere landen, een ware Toren van Babel dus.

Vorige weer scheelde het niet veel of er had een regelrechte ramp plaatsgevonden in het hoge gebouw. Een inwoner van de flat ging rennen langs het strand en vergat een kaars uit te blazen. Niet veel later stond zijn hele appartement in lichterlaaie en waren er drie brandweereenheden voor nodig om de brand op de zesde verdieping te blussen. Tijdens de brand was er een enorme paniek en renden de inwoners van de overige appartementen over de trappen naar buiten. Gelukkig was de brand binnen een uur onder controle en gebeurde er niets ernstigs maar het had ook een ware ramp kunnen worden.

Het is niet helemaal bekend wat de gemeente doet aan deze door illegalen gevulde flat. Waarschijnlijk kan de gemeente Salou niet veel doen vanwege de bureaucratie maar wellicht zouden ze wel iets moeten doen om het appartementengebouw definitief te sluiten en indien nodig af te breken. Als het gebouw nu al scheef staat, wat kan er dan gebeuren in de toekomst – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken