skip to Main Content
Vanaf 1 december meer voetgangersgebied op de Gran Via in Madrid

Vanaf 1 december meer voetgangersgebied op de Gran Via in Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Een van de grootste en belangrijkste projecten van de huidige burgemeester Manuela Carmena is de hervorming van de Gran Vía in hartje centrum van Madrid. Vorig jaar Kerst was er al een proef met twee rijbanen als voetgangersgebied en vanaf 1 december dit jaar moet dit definitief veranderd gaan worden. Vanaf die datum zijn er geen rijbanen voor auto’s meer, twee banen in elke richting voor bussen, taxi’s en motoren en de rest is voor fietsers en voetgangers.

De Gran Vía wat letterlijk Grote Weg betekent is een grote bekende winkelstraat en verkeersslagader in het centrum van Madrid. De straat is een van de populairste winkelgebieden van Madrid. Ook is er een groot aantal hotels en bioscopen te vinden. De Gran Vía is 1,3 kilometer lang en loopt van de Plaza de Cibeles tot de Plaza de España. De weg is tussen de 25 en 35 meter breed en bestaat uit 6 rijbanen, 3 in elke richting.

Vanaf 1 december zullen auto’s niet meer op de Gran Vía mogen rijden maar zal dat vanaf 7 januari volgend jaar weer wel mogen maar dan slechts twee banen, een in elke richting. De rest van de Gran Vía zal gebruikt worden door twee banen voor bussen, taxi’s en motoren, twee banen voor fietsers en de rest voor voetgangers. De enige auto’s die tussen 1 december en 7 januari wel op de banen mogen rijden maar slechts met een snelheid van 30 kilometer per uur zijn de inwoners die naar parkings moeten.

Vanaf eind januari of begin februari zal de gemeente negen miljoen euro gaan investeren in de reorganisatie en aanpassing van de Gran Vía. Tot die tijd zullen de voetgangersgebieden en fietspaden van de rest van de weg afgesloten worden door middel van een betonnen muur in plaats van metalen hekken zoals vorig jaar Kerst. De gemeente zal proberen deze betonblokken die elk tussen de 700 en 800 kilo wegen zo mooi mogelijk te maken.

De betonblokken dienen tevens als bescherming van de burgers in geval van een terroristische aanslag of poging tot. Voertuigen die meer dan 3.500 kilo wegen mogen tussen 1 december en 7 januari tussen 11 en 23 uur niet op de Gran Via rijden. Al het laden en lossen dient dus tussen 23 en 11 uur te gebeuren.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken