MENING: 100 km/uur op Nederlandse snelwegen ook in Spanje?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
MENING: 100 km/uur op Nederlandse snelwegen ook in Spanje?
Beeld: 123rf

MADRID – Het Nederlandse kabinet heeft woensdag de vergaande stikstofplannen aangekondigd om stikstof- en PFAS-problemen in het land op te lossen of in ieder geval het stikstofgehalte te verminderen. Als onderdeel van dit ambitieuze plan zullen de maximumsnelheden op de Nederlandse wegen omlaag gaan van 120/130 km/uur naar 100 km/uur. Is deze maatregel ook een goed idee voor Spanje?

Een van de onderdelen van de zogenaamde stikstofplannen is het verlagen van de maximumsnelheid. Deze gaat op snelwegen overdag omlaag naar 100 km/uur. Alleen ‘s avonds en ‘s nachts (tussen 19.00 uur en 6.00 uur) zal he3t nog mogelijk zijn 120 of 130 km/uur te rijden, uiteraard alleen op de trajecten waar dat nu al mag.

Spanje

Begin dit jaar heeft men in Spanje op de secundaire wegen buiten de bebouwde kom (carreteras convencionales) de snelheid verlaagd van 100 naar 90 km/uur. Die maatregel had niet zo zeer met het milieu te maken maar meer met de veiligheid aangezien op deze 7.000 km aan wegen de meeste dodelijke ongevallen plaatsvinden.

Voor personenwagens geldt in Spanje op de Autowegen (A) een maximumsnelheid van 100 km/uur terwijl dat op de snelwegen en Autovias 120 km/uur is (130 km/uur kent men niet in Spanje).

LEESTIP: Nieuwe maximumsnelheden op Spaanse wegen

Mening

Nu is natuurlijk de vraag of men in Spanje vanwege milieuoverwegingen ook de maximumsnelheid op de snelwegen en Autovias moet verlagen van 120 naar 100 km/uur ten gunste van het stikstofgehalte.

Wat is jouw mening over dit onderwerp. Is het een goed idee om de maximumsnelheid te verlagen om Nederland na te doen of hoeft dat niet want Spanje heeft niet hetzelfde probleem met stikstof dan Nederland?

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.