menu: rubrieken, zoeken & meer

Uitslag lezersenquête SpanjeVandaag.com

Uitslag lezersenquête SpanjeVandaag.com
Beeld: Freepik

Uitslag lezersenquête SpanjeVandaag.com

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Een week geleden op zondag 7 november vroegen we aan onze lezers om mee te doen met de enquête door enkele vragen te beantwoorden om zo onze lezers beter te leren kennen. In totaal hebben 3.469 lezers meegedaan door de vragenlijst in te vullen en graag willen we de antwoorden op de vragen met jullie delen.

¡Muchas Gracias! voor het meedoen aan de enquête, het heeft de redactie van SpanjeVandaag veel interessante en nuttige informatie opgeleverd om onze lezers beter te leren kennen. Graag delen we de informatie die we ontvangen hebben met alle lezers zodat iedereen ook iets meer weet over welke lezers SpanjeVandaag heeft, waar ze vandaan komen en wat hun interesses zijn.

Bijna 53% van de SpanjeVandaag lezers is vrouw terwijl 47,8% man is. De meeste van hen zitten in de leeftijdscategorie 51-65 jaar (37%) gevolgd door 71-80 jaar (31%), tussen 66-70 jaar (34%), tussen 36-50 jaar (4,8%) en 80 jaar en ouder (3,5%).

De meeste lezers van SpanjeVandaag komen uit Nederland met 68% gevolgd door België met 31% en Spanje met 1,2%. 46,5% van de lezers komt vaak op vakantie in Spanje terwijl 44% er woont en 16% graag in Spanje wil wonen of Spanje gewoon leuk vind.

De meeste lezers komen via onze dagelijkse gratis nieuwsbrief bij SpanjeVandaag.com en de artikelen terecht (49%) gevolgd door 44% die direct naar de website SpanjeVandaag.com gaan en 16% die via de Facebook Groep of Facebook Pagina van SpanjeVandaag of andere links naar de website komen.

Aanmelden voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief kan makkelijk door HIER te klikken. Je hoeft alleen maar je e-mailadres in te vullen en de instructies in de bevestigingsmail op te volgen. Er zijn inmiddels meer dan 55.000 lezers die elke dag na 19 uur de GRATIS nieuwsbrief in de inbox ontvangen.

Ongeveer 13% van de lezers volgt SpanjeVandaag in onze Facebook Groep of Facebook Pagina terwijl 24,5% zegt SpanjeVandaag niet op sociale netwerken te volgen en bijna 24% geeft aan geen social media te hebben. Slechts 1,6% volgt Spanjevandaag op Instagram en 0,8% op Twitter.

Aanmelden voor de Facebook Groep kan HIER en aanmelden voor de Facebook Pagina kan HIER . Je kunt ook naar onze Instagram account gaan door HIER te klikken en ons volgen via Twitter door HIER te klikken.

De meeste SpanjeVandaag lezers volgen onze website en lezen de artikelen op de smartphone (39,5%) gevolgd door de laptop/notebook (28,3%), iPad of iPhone (beiden 19,1%), tablet (18,5%) en vaste computer/desktop (13,2%).

SpanjeVandaag wordt door de deelnemers aan onze enquête gelezen vooral op verschillende momenten per dag (39,3%) gevolgd door ‘s avonds (36,9%) en ‘s morgens (13,8%). 19,4% zegt de artikelen te lezen nadat ze de nieuwsbrief hebben ontvangen (elke dag na 19 uur).

SpanjeSites heeft vier websites maar de meeste lezers bezoeken alleen SpanjeVandaag.com (76,5%) terwijl ook SpanjeWeetjes.nl gelezen wordt (21,4%) en SpanjeTopTien.nl (8,6%) en WikiSpanje.nl (3,3%).

We kunnen wel stellen dat bijna niemand bereid is om te betalen om SpanjeVandaag te kunnen lezen want 90,3% zegt dat niet te willen doen om de advertenties te verwijderen. Slechts 5,5% zou wel betalen voor minder advertenties en 5,5% zou dan minder dan 5 euro betalen. SpanjeVandaag zal dus altijd GRATIS blijven en wij zullen niet meedoen met andere websites die wel abonneegeld vragen (gelukkig want daar zijn wij ook geen voorstander van).

72,5% van de lezers geeft aan dat ze geen smartphone app wil hebben terwijl 18,7% zegt dat wel leuk te vinden. Er komt dus voorlopig geen smartphone app van SpanjeVandaag.

Op de vraag of je als lezer de redactie al eens op een kopje koffie hebt getrakteerd antwoordde 17,8% van wel (hartstikke lekker en bedankt) en zei 68% dat (nog) niet te hebben gedaan.

Als je mee wilt doen om de redactie wakker te houden tijdens het dagelijks schrijven van de nieuwsberichten en andere artikelen, dan kun je via DEZE PAGINA een kopje koffie schenken. De betaling wordt veilig en betrouwbaar verwerkt door het Nederlandse bedrijf Mollie.nl via iDeal, Bancontact, Paypal, Visa of Mastercard.  

Op de vraag of je als lezer zou luisteren naar een SpanjeVandaag podcast heeft 80,4% aangegeven dat niet te doen en zegt 19,7% dat dit wel leuk zou zijn. Voorlopig komt er dus nog geen podcast van SpanjeVandaag (maar wie weet in de toekomst). 71,3% zegt ook geen interesse te hebben in een YouTube kanaal van SpanjeVandaag terwijl 29% zegt dat wel leuk te vinden. We denken nog na over een eigen YouTube kanaal, iets wat we overigens al hebben KLIK HIER.

Verder weten we nu bij de redactie ook dat 89,3% van de lezers niet voor SpanjeVandaag wil schrijven terwijl 11,2% zegt dat wel leuk te vinden. We hebben bij de redactie enkele e-mails van gegadigden binnengekregen.