Dit houten prefab huis is voor minder dan 13.000 euro te koop in Spanje

Dit houten prefab huis is voor minder dan 13.000 euro te koop in Spanje
Beeld: Maestrocasas / web

Dit houten prefab huis is voor minder dan 13.000 euro te koop in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – We schrijven regelmatig over prefab huizen en Tiny Houses omdat daar, ook in Spanje, veel vraag naar is. Veel van dit soort geprefabriceerde huizen zijn redelijk duur, maar af en toe zijn er kleine huisjes te vinden die, als je voldoet aan de eisen van de gemeente, zo op een terrein geplaatst kunnen worden in Spanje. Dit keer kijken we naar het model ‘Manitoba’ van 52 m² dat voor minder dan 13.000 euro te koop is. Onderaan dit artikel staan enkele foto’s en plattegronden van de woning. 

De normale prijs van het model ‘Manitoba’ van het bedrijf Maestrocasas is 15.629 euro, maar op dit moment is dit houten prefab huis al te koop voor 12.629 euro, inclusief btw (IVA incluido). Het huis wordt voor dat geld thuis bezorgd, is inclusief de ontwerpen en ramen, deuren, muren, dak en houten vloer zijn ook inbegrepen bij de prijs.

Wat niet is inbegrepen zijn onder andere het lossen van het materiaal, de fundering, de montage van het huis, sanitair en elektriciteit, de verf, isolatie en de bouwvergunning, maar er zijn kant-en-klare opties mogelijk voor een meerprijs. Na bestelling duurt het 5 tot 8 weken voordat je de materialen van het huis ontvangt waarna de bouw kan beginnen.

‘Manitoba’ is een traditioneel en authentiek ogend houten zomerhuis met twee slaapkamers. De authenticiteit van het prefab huis wordt versterkt door een terras versierd met een hek en een schuin dak dat comfort en moderniteit toevoegt. Het houten zomerhuis van ruim 43 m² heeft twee middelgrote slaapkamers, een kleine badkamer met toilet en een gemeenschappelijke ruimte voor de keuken en woonkamer. Beide slaapkamers zijn redelijk ruim. Er passen tweepersoonsbedden in en hebben voldoende ruimte voor kasten en andere meubels of interieurdetails. Ook de keuken en woonkamer zijn ruim. 

De gehele woonruimte is op te delen in de L-vormige keuken, de vierzits eetruimte en de woonkamer. De totale oppervlakte van het huis met het terras is 52 m². Een houten tuinhuis van dit formaat is een prima keuze voor een gezin van 2-4 personen. Het heeft genoeg ruimte, niet alleen voor bezoeken in de zomer, maar ook om het hele jaar door te wonen. Het terras in het oorspronkelijke plan beslaat 9 m² waardoor het compact en gezellig is. In totaal is de woning 6,75 bij 7,75 meter groot. Meer informatie kun je HIER lezen (in het Spaans).

  • huis1
  • huis2
  • huis3
  • huis4
  • huis5
  • huis6
Ga naar de inhoud