skip to Main Content
Politie arresteert in Granada een door Nederlandse justitie voor ontvoering gezochte Nederlander

Politie arresteert in Granada een door Nederlandse justitie voor ontvoering gezochte Nederlander

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GRANADA – De Spaanse politie heeft een door de Nederlandse justitie gezochte Nederlander aangehouden in de gemeente Peligros in de provincie Granada. De man had een Europees opsporingsbevel omdat hij met een Nederlands gehandicapt meisje naar Spanje was gevlucht en dat als een ontvoering werd gezien. Daarnaast bleek dat de man het meisje sexueel mishandelde.

Het gaat om een 41-jarige man die door de politie gevonden werd in een woning in de kleine gemeente Peligros waar hij samen met het ontvoerde 19-jarige meisje woonde. De man werd door de Zeelandse justitie gezocht omdat hij blijkbaar een 19-jarig geestelijk gehandicapt meisje tegen haar wil in naar Spanje had meegenomen en haar seksueel misbruikte.

De man was half november naar de provincie Granada verhuist en viel in het kleine dorp Peligros meteen op omdat hij de Spaanse taal niet machtig was. De moeder van het meisje had echter een aanklacht ingediend omdat zij vermoedde dat haar dochter tegen haar wil in was meegenomen naar Spanje en dat ze misbruikt zou worden.

Op het moment dat de Nederlandse man en vrouw waren gelokaliseerd, controleerden Spaanse agenten de identiteit van de man en arresteerden ze hem terwijl Nederlandse agenten, die naar Spanje waren gereisd, de vrouw opvangen om haar daarna mee naar Nederland terug te nemen. De Nederlandse man zal waarschijnlijk uitgeleverd worden aan de Nederlandse justitie en kan een celstraf krijgen van minstens acht jaar voor ontvoering en mishandeling – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken