skip to Main Content
Langstlevende man van Spanje, Europa en de wereld viert zijn 113e verjaardag in Badajoz

Langstlevende man van Spanje, Europa en de wereld viert zijn 113e verjaardag in Badajoz

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BADAJOZ – Francisco Núñez is na zijn verjaardag woensdag gevierd te hebben officieel de oudste man van Spanje geworden en zelfs de langstlevende man van heel Europa. Met zijn 113 jaar overtreft hij alle andere oude mannen van Spanje en Europa en is hij daarnaast de langstlevende oorlogsveteraan in Spanje. Overigens is Francisco ook de oudste geregistreerde man ter wereld geworden met zijn 113 jaar.

Francisco werd door zijn 82-jarige dochter deze woensdagmorgen wakker gemaakt met de mededeling dat hij jarig was, iets wat hij zelf allang vergeten was. Snel werd hij gewassen en werden zijn mooiste kleren aangedaan omdat het een belangrijke dag zou worden. Er zou die dag dat hij 113 jaar oud zou worden een feestje gevierd worden in zijn geboortedorp Bienvenida in het zuiden van de provincie Badajoz in Extremadura.

Als eerste een bakje koffie met magdalenas thuis aan de keukentafel, zoals elke dag, en daarna naar buiten. Het was een mooie dag dus er waren veel buren op straat die Francisco, of “Marchena” zoals ze hem noemen in het dorp, feliciteren met zijn verjaardag. Niet alleen is Francisco de oudste man van Spanje maar ook van Europa en zelfs van de hele wereld, een hele prestatie waar Francisco zelf ook erg blij mee lijkt te zijn. Daarnaast is hij de oudste burgeroorlog veteraan van Spanje.

Er was een speciale fotograaf aanwezig in het dorp die foto’s maakte. Deze man heeft al van 26 Spanjaarden die ouder zijn dan 105 jaar fotoreportages gemaakt. Waarschijnlijk zal hij nog wel vaker naar het dorp Bienvenida moeten terugkeren want alleen in dit kleine 2.300 inwoners tellende dorp in de provincie Badajoz wonen 32 personen die ouder zijn dan 90 jaar.

Voor Francisco werd het een gezellige dag en liep bijna het hele dorp voor hem uit. Helaas kon zijn 97-jarige broer niet bij het feestje aanwezig zijn omdat deze in Asturië woont. Zijn 93-jarige zus woont echter ook in het dorp Bienvenida en was wel van de partij. Van de broer en zus werden een selfies gemaakt … ¿Qué? vroeg Francisco 🙂

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Wat geweldig! En ook nog een broer en zus die al in de negentig zijn. Goede genen? Of het goede Spaanse leefklimaat?

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken