skip to Main Content
Mallorca gezien vanaf de Tibidabo berg in Barcelona

Mallorca gezien vanaf de Tibidabo berg in Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Het komt zeker niet vaak voor maar diverse inwoners van Barcelona wisten donderdagmorgen foto’s te maken van het eiland Mallorca. De afstand tussen Barcelona en Mallorca is meer dan 200 kilometer en normaal gesproken is het niet mogelijk om het grootste Balearen eiland Mallorca te zien vanuit Barcelona maar de ideale weersomstandigheden zorgden ervoor dat dit nu wel mogelijk was.

In dit geval laten we een foto zien die gemaakt is door de fotograaf Marc Bret die vanaf de Tibidabo berg in Barcelona diverse foto’s maakte van de Middellandse Zee en ver weg de Serra de Tramuntana of het Tramuntana gebergte op het eiland Mallorca waarbij duidelijk de bergen Puig de Massanella en Puig Major te zien zijn..

Het is niet de eerste keer dat de fotograaf een foto maakt met Barcelona op de voorgrond en Mallorca op de achtergrond. In dit geval echter werd de foto gedeeld op Twitter en leidde deze daarna zijn eigen leven doordat de foto veel gedeeld werd met anderen.

De afstand tussen Barcelona en Mallorca is 206 kilometer en het eiland is niet vaak te zien vanuit Barcelona. De reden daarvoor is omdat de aarde rond is en Mallorca achter de horizon verdwijnt maar op slechts momenten waarbij de weersomstandigheden optimaal zijn met onder andere een koude lucht in de lagere delen kan Mallorca te zien zijn.

Uiteraard moet men daarvoor wel een strakblauwe lucht hebben en goede ogen om zo vanaf een hoger punt een foto te kunnen maken zoals de foto die we hier laten zien. De vraag is natuurlijk, is Barcelona dan ook vanaf Mallorca te zien?

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken