skip to Main Content
Tram tussen Alicante, El Campello en Benidorm gaat door nieuwe tunnel
123rf

Tram tussen Alicante, El Campello en Benidorm gaat door nieuwe tunnel

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Vanaf komende week zal de tramverbinding tussen Alicante, El Campello en de trein naar Benidorm niet meer langs de kust gaan maar door de nieuwe tunnel Serra Grossa. Het gaat om een traject van 1,4 km dat 30 miljoen euro heeft gekost in aanleg en waarmee eindelijk na 8 jaar bouwen en problemen een betere en snellere tramverbinding waarheid is geworden.

De “túnel de la Serra Grossa” is 1.477 meter lang en bevindt zich, zoals de naam al aangeeft, onder de Serra Grossa berg. Deze nieuwe tunnel heeft de regionale overheden ruim 30 miljoen euro gekost maar verbetert de verbindingen tussen Alicante, Albufereta, Playa de San Juan en El Campello, en de  tren-TRAM naar Benidorm aanzienlijk.

Vanaf komende week zal een van de dubbele rails in de tunnel geopend worden. Het spoor wat aan de bergzijde ligt wordt in gebruik genomen terwijl de werkzaamheden aan het spoor dat aan de zeezijde ligt nog doorgaan waarna deze in de lente van 2019 in gebruik genomen kan worden. Vanaf dat moment kunnen trams gebruik maken van het dubbele spoor in de tunnel en kan Ferrocarriles de la Generalitat Valenciana (FGV) de frequentie van de trams verhogen.

Door het in gebruik nemen van de nieuwe tunnel komt er straks drie kilometer vrij langs de kust omdat de tram niet meer over het oude spoor zal rijden maar door de tunnel. Hierdoor kan de gemeente Alicante eindelijk een belofte die 30 jaar geleden werd gedaan om de boulevard te verlengen waarmaken.

Vanaf de lente 2019 zullen lijn 3 tussen Alicante en El Campello en lijn 4 tussen Alicante en het Playa de San Juan strand voordeel hebben en zullen er meer frequenties komen. Ook de succesvolle lijn 2 tussen Alicante en San Vicente zal indirect een voordeel hebben aangezien deze lijndienst afhankelijk is van het aantal trams van de overige lijnen.

De werkzaamheden aan de tunnel begonnen in 2010 maar werden drie jaar later in 2013 officieel stilgelegd vanwege gebrek aan financiële middelen vanwege de crisis. In totaal heeft de tunnel 29,9 miljoen euro gekost.

Dit jaar viert de Ferrocarriles de la Generalitat Valenciana ofwel de regionale spoorwegmaatschappij van de Comunidad Valenciana haar 15-jarig bestaan wat betreft de ingebruikname van de TRAM tussen het station Puerta del Mar in Alicante en El Campello.

Gedurende deze jaren hebben 79,8 miljoen mensen gebruik gemaakt van de trams en treinen. Op dit moment heeft de FGV drie tramlijnen en een tren-TRAM. Daarnaast heeft de FGV ook een dieseltrein op het traject Benidorm naar Denia waarvan 12,6 miljoen mensen gebruik van hebben gemaakt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken