menu: rubrieken, zoeken & meer

Politie arresteert vrouw voor verkopen valse PCR-test certificaten

Politie arresteert vrouw voor verkopen valse PCR-test certificaten
Beeld: Europa Press

Politie arresteert vrouw voor verkopen valse PCR-test certificaten

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De politie heeft in Madrid een 26-jarige vrouw gearresteerd voor het via internet verkopen van valse PCR-test certificaten. De vrouw uit Honduras werd door de politie gearresteerd voor het online verkopen van de 40 euro kostende valse certificaten waarmee zij zich schuldig heeft gemaakt aan documentvervalsing.

Een leidinggevende van een laboratorium in Madrid verwittigde de politie dat iemand via internet valse certificaten verkocht met daarin de negatieve PCR-testresultaten uit naam van haar laboratorium. Zoals te begrijpen werden deze certificaten zonder enige tests of analyses uitgegeven en waren het regelrechte kopieën van de certificaten die door het laboratorium worden gebruikt.

In Spanje willen veel mensen voordat zij zich verenigen met familie tijdens de kerstdagen een PCR-test laten uitvoeren maar aangezien deze duur en tijdrovend zijn besluiten blijkbaar veel mensen om valse certificaten te kopen. Ook zijn er veel reizigers die een PCR-test moeten laten doen om te kunnen reizen. 

De 26-jarige vrouw die gearresteerd werd verkocht de valse PCR-test certificaten via internet voor 40 euro. Binnen 24 uur zouden de kopers dan de negatieve testresultaten via de e-mail ontvangen. 

Online schreef de vrouw dat deze valse certificaten geldig waren voor alle reizen naar het buitenland of waar een negatieve PCR-test uitslag geëist wordt, iets wat natuurlijk niet correct is.