Politie arresteert vrouw voor verkopen valse PCR-test certificaten

Politie arresteert vrouw voor verkopen valse PCR-test certificaten
Beeld: Europa Press

Politie arresteert vrouw voor verkopen valse PCR-test certificaten

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De politie heeft in Madrid een 26-jarige vrouw gearresteerd voor het via internet verkopen van valse PCR-test certificaten. De vrouw uit Honduras werd door de politie gearresteerd voor het online verkopen van de 40 euro kostende valse certificaten waarmee zij zich schuldig heeft gemaakt aan documentvervalsing.

Een leidinggevende van een laboratorium in Madrid verwittigde de politie dat iemand via internet valse certificaten verkocht met daarin de negatieve PCR-testresultaten uit naam van haar laboratorium. Zoals te begrijpen werden deze certificaten zonder enige tests of analyses uitgegeven en waren het regelrechte kopieën van de certificaten die door het laboratorium worden gebruikt.

In Spanje willen veel mensen voordat zij zich verenigen met familie tijdens de kerstdagen een PCR-test laten uitvoeren maar aangezien deze duur en tijdrovend zijn besluiten blijkbaar veel mensen om valse certificaten te kopen. Ook zijn er veel reizigers die een PCR-test moeten laten doen om te kunnen reizen. 

De 26-jarige vrouw die gearresteerd werd verkocht de valse PCR-test certificaten via internet voor 40 euro. Binnen 24 uur zouden de kopers dan de negatieve testresultaten via de e-mail ontvangen. 

Online schreef de vrouw dat deze valse certificaten geldig waren voor alle reizen naar het buitenland of waar een negatieve PCR-test uitslag geëist wordt, iets wat natuurlijk niet correct is.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.