In de Valencia regio vinden meer aanrijdingen plaats met wilde zwijnen, herten en reeën

In de Valencia regio vinden meer aanrijdingen plaats met wilde zwijnen, herten en reeën
Beeld: Canva

In de Valencia regio vinden meer aanrijdingen plaats met wilde zwijnen, herten en reeën

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

VALENCIA- Aanrijdingen met wilde zwijnen, herten, reeën en vossen zijn in de Valencia regio de afgelopen twee jaar met 26% gestegen. Op dit moment is het zelfs zo dat 9 van de 10 ongevallen op de wegen in de regio veroorzaakt worden door aanrijdingen met wilde zwijnen. In een rapport wordt voorgesteld om bepaalde wegen af te zetten zodat de dieren niet meer op de weg kunnen komen en daarmee een gevaar voor zichzelf en voor anderen zijn.

In 2018 en 2019 is het aantal aanrijdingen tussen voertuigen en wilde zwijnen (jabaliés) en herten (ciervos) met 26,7% gestegen terwijl er een lichte daling was in 2020, mede vanwege de corona-pandemie waardoor er gedurende maanden minder wegverkeer was.

Er vonden tussen 2007 en 2020 in totaal 2.502 ongevallen/aanrijdingen plaats met een wild zwijn (jabalí) terwijl er sprake was van 73 aanrijdingen met een hert (ciervo), 72 keer met een vos (zorro) en 70 keer met een ree (corzo). Er waren ook 38 aanrijdingen met een Spaanse steenbok (cabra montés), 12 aanrijdingen met een vogel (ave), 11 aanrijdingen met een konijn (conejo), 9 keer met een haas (liebre) en 4 keer met een manenschaap (arruí). Van 133 aanrijdingen is niet bekend om welk dier het ging, zoals we HIER (PDF in het Spaans) kunnen zien.

In totaal gaat het om 2.929 aanrijdingen van 2007 tot en met 2020 waarvan 1.112 aanrijdingen in de provincie Valencia, 1.078 aanrijdingen in de provincie Castellón en 739 aanrijdingen in de provincie Alicante. 

In de provincie Valencia vonden de meeste aanrijdingen plaats in de districten/gebieden la Safor (189), de Ribera Alta (181), de Vall d’Albaida (126), La Costera (95) en de Camp del Turia (66). In de provincie Castellón vonden de meeste aanrijdingen plaats in de Baix Maestrat (400), de Plana Alta (382) en de Plana Baixa (64). In de provincie Alicante was dat voornamelijk in de Marina Alta (312), L’Alcoià (101), L’Alt Vinalopó (89), L’Alacantí (75), de Vinalopó Mitjà (74) en de Marina Baixa (35).

Er zijn vijf zwarte vlekken op de wegen in de Valencia regio, op de CV-700 (Pego-els Poblets) en CV-715 (Pego richting Oliva). Ook in de noordelijke helft van Castellón zijn de CV-10, CV-11 en N-340 conflictueus te noemen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.