Search
menu
Search

Flesjes berglucht uit Andorra kopen is nu mogelijk voor 100 euro

Flesjes berglucht uit Andorra kopen is nu mogelijk voor 100 euro
Beeld: EssentialAir / web

Flesjes berglucht uit Andorra kopen is nu mogelijk voor 100 euro

Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ANDORRA – Het is wat de gek ervoor geeft natuurlijk, maar als je de ongezonde lucht in je omgeving zat bent en voor even gezonde berglucht wilt inademen om je longen rust te geven, dan kun je dat nu doen voor 100 euro. We hebben het dan over de frisse en gezonde berglucht uit de Pyreneeën, niet uit Spanje, maar uit Andorra.

Het is niet niets nieuws wat het bedrijf Essentialair uit Andorra heeft verzonnen want andere bedrijven in China, Canada, Zwitserland of Nieuw-Zeeland zijn hen al voorgegaan met het aanbieden van verse lucht in fles of blik. Terwijl een fles frisse lucht van Coast Capture Air 87 euro kost, heeft een fles verse lucht van het Zwitserse bedrijf Genuine Mountain Air een prijs van 138 euro.

Twee flessen frisse berglucht van Essentialair hebben een verkoopprijs van 100 euro, wat ook niet aan de goedkope kant is voor niets meer dan twee flessen lucht. Het bedrijf zegt dat je met twee flessen 130 tot 160 keer verse lucht kunt snuiven of inademen. Bij 130 keer is dat dus 0,77 euro per inademing.

Volgens het bedrijf heeft Andorra gecertificeerd volgens UNESCO de zuiverste lucht ter wereld. Daarom is het niet meer dan logisch dat dit gecommercialiseerd moet worden om iedereen op de wereld de gezonde Andorraanse lucht aan te bieden. Essentialair mikt met dit nieuwe product op personen die in vervuilde steden wonen en een gebrek hebben aan gezonde lucht. Met deze flessen Andorraanse lucht kun je jouw longen een pauze gunnen, daarom worden ze ook verkocht bij tankstations en winkelcentra.

Het vullen van de flessen Pure Air uit Andorra is niet moeilijk. Een groep personen reist naar de hoogste toppen van Andorra om daar de lucht te testen en as deze goed genoeg is, te vangen in de flessen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?