skip to Main Content
Opgepast voor Arabische mensen met grote sommen geld en videocamera’s in Spanje

Opgepast voor Arabische mensen met grote sommen geld en videocamera’s in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

politie5MADRID – De titel is wellicht een beetje raar maar dat is wat de Spaanse politie als opdracht heeft gegeven aan alle Spanjaarden. De ogen open houden en elke rare situatie melden aan de politie om de gebeurtenissen zoals in Frankrijk in Spanje te voorkomen.

De Spaanse bevolking is opgeroepen om attent te zijn op Arabische mensen die met grote sommen geld lopen, met camera’s of mobiele telefoons videobeelden maken bij o.a. vliegvelden, busstations en andere openbare plaatsen en verdachte voertuigen melden. Datzelfde geldt voor toeristische plaatsen en alles waar veel mensen bij elkaar komen en als mogelijk doelwit kan dienen voor een mogelijke terroristische aanslag.

Het gaat om een nieuwe politieprotocol wat in de nasleep van de gebeurtenissen i Parijs in het leven is geroepen. Nu heeft Spanje al ervaring met dit soort terreur na tientallen jaren ETA geweld maar dit keer wordt ook de bevolking opgeroepen om attent te zijn en elke verdachte handeling bij de politie te melden.

Naast de oplettendheid van de bevolking moeten ook de politieagenten letten op verschillende zaken. Zoals bijvoorbeeld Arabische mensen die met meer dan 1000 euro op zak lopen, Arabische mensen die met camera’s videobeelden maken bij toeristische trekpleisters en mensen die vanuit stilstaande voertuigen via een laptop of tablet handelingen uitvoeren. De agenten hebben de bevoegdheid om eenieder naar de identiteit te vragen. Alles moet echter wel zo gebeuren dat er geen sprake is van racisme tegen een bepaalde bevolkingsgroep, dat is namelijk niet de bedoeling.

Ook zullen er meer agenten aanwezig zijn op vliegvelden, havens en treinstations om daar een oogje in het zeil te houden. Dus mocht je naar Spanje reizen dan kan het voorkomen dat er extra controles zijn, met name als je van een vlucht uit een Arabische land komt – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken