skip to Main Content
Spanje stuurt zangeres Edurne met het lied “Amanecer” naar het songfestival

Spanje stuurt zangeres Edurne met het lied “Amanecer” naar het songfestival

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

edurne1MADRID – Spanje zal op 23 mei op het Eurovisie Songfestival in Wenen vertegenwoordigd worden door de zangeres Edurne met het lied Amanecer. Dit maakte de directeur van de Spaanse televisie, diegenen die het songfestival voor Spanje organiseren, bekend. Volgens de zangeres gaat het om een lied met een bepaalde stijl die nog nooit door Spanje gebruikt is voor het songfestival en daarnaast kwaliteit pop muziek moet zijn.

Als zangeres is Edurne niet de bekendste van Spanje maar als presentatrice wellicht wel. Zo presenteerde zij tot voor kort (rara waarom) het humoristische programma “Toda va bien” op het televisiekanaal Cuatro. Volgens de zangeres was het vertrek bij dat programma niet alleen maar om zich volledig te wijden aan het songfestival maar waren er nog meer persoonlijke redenen.

Hoe dan ook, Edurne zal het onder andere opnemen tegen de Nederlandse Trijntje Oosterhuis met “Walk Along” en de slechts 18 jarige Belgische The Voice winnares Loïc Nottet met een nog onbekend lied. Tijdens de editie van 2014 wist Nederland de tweede plaats te bereiken met de Common Linnits en het lied “Calm after the storm”. België haalde de finaleplaats niet en Spanje kwam met het lied “Dancing in the Rain” van zangeres Ruth Lorenzo niet verder dan de 10e plaats.

De alweer 60e editie van het Eurovisie Songfestival zal gehouden worden in Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk wat vorig jaar dankzij het optreden van de behaarde vrouw Conchita Wurst de eerste plaats bereikte. Het zal diezelfde zangeres zijn die het songfestival zal presenteren – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken