skip to Main Content
Aardbeving van 4,9 op Richter schaal in Portugal ook gevoeld in Extremadura en Andalusië

Aardbeving van 4,9 op Richter schaal in Portugal ook gevoeld in Extremadura en Andalusië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

CÁCERES – Op maandag om 12.51 uur trilde de grond in de deelstaat Extremadura nadat er een aardbeving plaatsvond nabij de stad Évora in buurland Portugal. De beving had volgens het Spaanse Geografische Instituut een kracht van 4,9 op de schaal van Richter en had als epicentrum de gemeente Arraiolos.

Deze nieuwe aardbeving op het Iberische schiereiland vond dit keer niet plaats in Spanje maar de gevolgen van de beving in Portugal waren wel te merken in het land. In de autonome deelstaat Extremadura trilde de grond in gemeenten zoals Mérida, Badajoz en Cáceres. Ook in Andalusië rond de steden Huelva, Sevilla en Córdoba schijnt de Portugese aardbeving gevield te zijn.

De aardbeving had als epicentrum de gemeente Arraiolos nabij de stad Evora in Portugal. De beving vond plaats op een diepte van 11,8 kilometer en had een kracht van 4,9 op de schaal van Richter al wordt in Spanje geschreven over een kracht van 4,4 op de schaal van Richter, aldus het Instituto Geográfico Nacional (IGN) in Spanje.

Mede vanwege het tijdstip halverwege de dag en het feit dat de beving vrij zwaar was, werd deze wel gevoeld door veel inwoners van Extremadura. De nooddiensten kregen dan ook aardig wat telefoontjes maar nergens werd melding gedaan van schade aan gebouwen of gewonden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken