skip to Main Content
Ter herinnering: vanaf vandaag gaat het nieuwe kofferbeleid van Ryanair in

Ter herinnering: vanaf vandaag gaat het nieuwe kofferbeleid van Ryanair in

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Vandaag is het zover en gaat het nieuw kofferbeleid van de Ierse low cost vliegmaatschappij Ryanair in. Dat wil zeggen dat de passagiers die tenminste 5 euro bijbetalen voor de prioriteit optie hun twee stuks handbagage mee mogen nemen in de cabine terwijl diegene die dat niet doen hun handbagage koffer of rugzak moeten afgeven alvorens het toestel te betreden en alleen met een kleine tas mogen reizen.

Vanaf deze maandag 15 januari mogen alleen de passagiers die prioriteit hebben en dus minimaal 5 euro per traject hebben bijbetaald of een Plus, Flexi Plus of Family Plus vliegticket hebben twee stuks handbagage meenemen in het vliegtuig. Een van de koffers/tassen mag niet groter zijn dan 55x40x20 cm en niet meer wegen dan 10 kilo terwijl de tweede tas de afmetingen 35x20x20 cm maximaal mag hebben.

Alle andere passagiers zullen nog voordat men het vliegtuig ingaat hun handbagage moeten afgeven waarna dit gratis in de kofferruimte vervoerd wordt. Op de plaats van bestemming komen de handbagage koffers dan ook op de kofferband terecht, wat voor velen een nadeel is. De niet betalende passagiers mogen dan alleen nog een kleine handtas met de afmetingen 35x20x20 cm maximaal meenemen in de kabine. Weigert men voor het instappen van het toestel de handbagage koffer/tas af te geven dan kan de toegang geweigerd worden, aldus de website van Ryanair.

Op 1 november 2017 zijn nieuwe lagere prijzen voor het meenemen van koffers van kracht gegaan waarbij deze naar een vast tarief van 35 naar 25 euro zijn gezakt. Ook de toegestane kilo’s voor de koffers werden verhoogd van 15 naar 20 kilo. Door deze prijsverlaging en toename in kilo’s hoopt Ryanair dat meer mensen kiezen voor het meenemen van normale koffers waardoor het aantal handbagage koffers automatisch minder zal worden. Deze prijzen gelden alleen als men via de website de koffers al besteld. Doet men dat op het vliegveld dan kost dat 40 euro.

De enige twee uitzonderingen die gemaakt worden door Ryanair zijn voor families of ouders die met baby’s reizen waarbij men een kleine tas/koffer van maximaal vijf kilo gratis mag meenemen in de cabine. Ook die personen die verplicht in de cabine met medicijnen moeten reizen of een medische verklaring hebben daarvoor, moeten dat altijd aangeven van te voren bij het personeel van Ryanair.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 9 reacties
 1. Als er prijs-verschillen zijn per vlucht ongeacht bij welke vlieg maatschappij. Dat is dan leuk en fijn , maar het moet niet ten koste gaan van de service en berg en been ruimte. Waar gaat het over wel alert blijven op aanpassingen . Dat reis-bagage aan regels verbonden zijn dat is wel logisch. Te grote koffers en tassen zijn nu eenmaal niet in te passen dat weet iedereen die moeten in de grote bagage ruimtes van het vliegtuig. Nog even dan wordt er gekeken en gecontroleerd op de maat van de schoen .

 2. Ryanair is niet slechter of beter dan andere budget maatschappijen. In een ding zijn ze wel de beste, je voor een zeer lage prijs vervoeren. Kan tot op dit moment niemand in de buurt komen. Zie het vliegen met Ryanair niet anders dan een ritje met de bus of trein. Hoef geen comfort, wil van a naar b vervoerd worden zonder poespas. Een ding vraag ik mij af, wie heeft de afmetingen van de mee te nemen handtas bepaald. Denk dat de meeste damestasjes in het ruim terecht komen. Waarom deze afmeting. Gezien de afmeting is er geen hond die zo’n klein tasje niet bij zich houdt en dus geen plaats in neemt in het bagagerek.

 3. Goedendag de mensen zeuren er over maar niemand praat dat de been ruimte bij Ryanair beter is dan bij de andere vliegtuigen ik vlieg regelmatig met Ryanair ik betaal voor een retour tussen de 30 en 70 euro dus 10 euro erbij voor die prijs vlieg je met geen maatschapij

 4. Als je dus nu priority boekt moet dat ook zo zijndat als je toevallig later bent en er al 90 man binnen is je ook nog je koffertje en handtas mee in de cabine kan nemen en dat dat niet ingenomen werd want de bagageplek is voor je gereserveerd, dat was voor deze regeling niet zo. Als de priority line voor was gegaan ging de rest met de bagage er direct achteraan. Nu is de maatregel dus veranderd en zal dat voor het grote deel tijdwinst op kunnen leveren en de gangpaden minder lang opstroppen of de priority boekingen verdubbelen. Helaas is deze regeling ingevoerd omdat de controle erop haast niet te doen was Ryanair wil op tijd vertrekken en dat lukt ook meestal door het snel laden van passagiers en bagage. Bij andere maatschappijen zit je langer tussen laden en opstijgen.Vaak genoeg gezien dat passagiers problemen maakten als er te grote handbagage in het geding was en dat kost tijd.

  1. Waarom niet?
   Wij vliegen met Ryanair en Transavia.
   Ook daar betalen we al 15 euro voor stoel met extra beenruimte.
   En als je laat instapt, heb je je stoel maar geen zekerheid dat er nog ruimte is voor je handbagage, of je moet hem ergens plaatsen waar ruimte is en heb je hem niet binnen je bereik als je iets nodig hebt.

  2. Ik heb vorig jaar in totaal 16 keer een ryanairvlucht geboekt. Dit jaar probeer ik alvast om zo weinig mogelijk met hen te vliegen. Ik heb het nu echt wel gehad. Zolang zij hun klanten zonder respect behandelen hoeft het voor mij niet meer. Er zijn andere maatschappijen(waaronder ook Vueling) die hun klanten wel een degelijke service aanbieden en die echt niet veel duurder dan Ryanair zijn.Toen ik enkel weken een fout gemaakt heb bij een boeking bij Vueling hebben ze mij het volledige bedrag terugbetaald. Dat zie ik Ryanair nog niet meteen doen.

   1. Ryan air kan wel wat duidelijker en betere service gaan geven daar is de rest beter in. Maar goedkoper vliegen is ons al 10 jaar nog niet zo vaak gelukt bij anderen ook al doen we er altijd de prioriteit al bij komen we ergens anders nooit goedkoper mee. Als je al zo vaak per jaar vliegt zal dat ook een reden hebben dat je dat dan ook bij Ryanair doet, dat is t voor ons ook. Handbagagekoffer plus eenkleine tas mee in de cabine dat laten de anderen ook niet toe.

   2. maar dan moet je wel voor lief nemen dat er vertraging is ,
    iets wat bij ryanair zelden of nooit voor komt

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken