skip to Main Content
Cádiz is dé stad om te bezoeken volgens The New York Times
Pixabay

Cádiz is dé stad om te bezoeken volgens The New York Times

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

CÁDIZ – De stad Cádiz aan de Costa de La Luz in het zuidwesten van de autonome regio Andalusië is volgens de Amerikaanse krant The New York Times een van de 52 steden om te bezoeken in 2019. Sinds 2014 publiceert deze wereldberoemde krant de “52 places to go” lijst waarop steden en plaatsen staan die een must zijn om te bezoeken. Dit jaar staat er slechts één Spaanse bestemming op de lijst, op de 50e plaats is dat Cádiz.

De “52 plaatsen om naartoe te gaan” is een jaarlijks terugkerende lijst met daarop volgens de reisexperts van The New York Times de beste plaatsen om te bezoeken. Voor de editie van 2019 staat er slechts één Spaanse bestemming op deze lijst bestaande uit 52 hotspots en dat is Cádiz, volgens velen de oudste stad van Europa.

The New York Times schrijft dat Cádiz een van de oudste steden is van Europa maar tegelijkertijd met een moderne uitstraling die te vergelijken is met een mix van La Havana in Cuba en de Spaanse hoofdstad Madrid. De vergelijking met Havana wordt uiteraard gemaakt vanwege de James Bond film die op de boulevard werd opgenomen en de Malecon in de Cubaanse stad moest voorstellen.

Verder meldt de Amerikaanse krant dat het gastronomisch gezien een juweel van een stad is. Dat blijkt uit o.a. de Aponiente en Alevante restaurants met drie Michelin sterren van topkok Ángel León maar ook uit de topwijnen in Jerez de la Frontera.

Bezoeken

Cádiz is gelegen in de Golf van Cádiz aan de huidige minder toeristische Costa de la Luz en volgens de geschiedenisboeken gesticht 1100 v.Chr.

Cádiz staat bekend om het carnaval dat hier uitbundig en al zingend gevoerd wordt in o.a. het Gran Teatro Falla. Buiten dit feest is het een vrolijke stad waar het leuk lopen is door de straten en over de pleinen of langs de kust op de promenade.

Een van de opvallendste monument is de Kathedraal Santa Cruz, gelegen aan een groot plein en vlakbij de zee. Op het strand La Caleta is het Balneario de la Palma te vinden met uitzicht op het in het water gelegen kasteel San Sebastian.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Gans de Costa de la Luz is een pareltje. Geen hoogbouw, natuurlijke en brede stranden, mooie dorpen en een groen hinterland. Vergeet ook niet de prachtige golfterreinen en hotels van Benalup en Montenmedio. Zeker de moeite waard zijn Vejer de la Frontera en Barbate de hoofdstad van de tonijnindustrie en de lekkerste tonijnrestaurants. Verder om te bezoeken zijn de natuurparken van La Donana en los Alcorconales.

  2. ‘k ben er zo’n 30 jaar geleden met mijn pa geweest. Werden wel mooi bestolen toen op die mooie boulevard.. ‘k mag toch hopen dat het vandaag de dag minder crimineel is….

    1. In geen enkel land ben je nog veilig daarom de boodschap om steeds op jou hoede te zijn. Bewaar jou geld altijd op een plaats waar ze niet bij kunnen zonder dat je het voelt of ziet. Laat nooit iets waardevols rondslingeren en dies meer! Altijd alles op slot doen als je jouw woonst verlaat, ook het WC venstertje niet vergeten… Een verwittigd man is er twee waard…

  3. Ik kan deze stad inderdaad iedereen aanbevelen om te bezoeken. Subliem gelegen, mooie terrasjes en goed winkelen. Historische uitstraling.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by