Cádiz is dé stad om te bezoeken volgens The New York Times

Cádiz is dé stad om te bezoeken volgens The New York Times
Beeld: Pixabay

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

CÁDIZ – De stad Cádiz aan de Costa de La Luz in het zuidwesten van de autonome regio Andalusië is volgens de Amerikaanse krant The New York Times een van de 52 steden om te bezoeken in 2019. Sinds 2014 publiceert deze wereldberoemde krant de “52 places to go” lijst waarop steden en plaatsen staan die een must zijn om te bezoeken. Dit jaar staat er slechts één Spaanse bestemming op de lijst, op de 50e plaats is dat Cádiz.

De “52 plaatsen om naartoe te gaan” is een jaarlijks terugkerende lijst met daarop volgens de reisexperts van The New York Times de beste plaatsen om te bezoeken. Voor de editie van 2019 staat er slechts één Spaanse bestemming op deze lijst bestaande uit 52 hotspots en dat is Cádiz, volgens velen de oudste stad van Europa.

The New York Times schrijft dat Cádiz een van de oudste steden is van Europa maar tegelijkertijd met een moderne uitstraling die te vergelijken is met een mix van La Havana in Cuba en de Spaanse hoofdstad Madrid. De vergelijking met Havana wordt uiteraard gemaakt vanwege de James Bond film die op de boulevard werd opgenomen en de Malecon in de Cubaanse stad moest voorstellen.

Verder meldt de Amerikaanse krant dat het gastronomisch gezien een juweel van een stad is. Dat blijkt uit o.a. de Aponiente en Alevante restaurants met drie Michelin sterren van topkok Ángel León maar ook uit de topwijnen in Jerez de la Frontera.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: De elfstedentocht in Spanje: Van Gerona naar Cádiz en Huelva[/su_note]

Bezoeken

Cádiz is gelegen in de Golf van Cádiz aan de huidige minder toeristische Costa de la Luz en volgens de geschiedenisboeken gesticht 1100 v.Chr.

Cádiz staat bekend om het carnaval dat hier uitbundig en al zingend gevoerd wordt in o.a. het Gran Teatro Falla. Buiten dit feest is het een vrolijke stad waar het leuk lopen is door de straten en over de pleinen of langs de kust op de promenade.

Een van de opvallendste monument is de Kathedraal Santa Cruz, gelegen aan een groot plein en vlakbij de zee. Op het strand La Caleta is het Balneario de la Palma te vinden met uitzicht op het in het water gelegen kasteel San Sebastian.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

4
Reageer op dit artikel

3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Laurent

Gans de Costa de la Luz is een pareltje. Geen hoogbouw, natuurlijke en brede stranden, mooie dorpen en een groen hinterland. Vergeet ook niet de prachtige golfterreinen en hotels van Benalup en Montenmedio. Zeker de moeite waard zijn Vejer de la Frontera en Barbate de hoofdstad van de tonijnindustrie en de lekkerste tonijnrestaurants. Verder om te bezoeken zijn de natuurparken van La Donana en los Alcorconales.

Rudy R.

‘k ben er zo’n 30 jaar geleden met mijn pa geweest. Werden wel mooi bestolen toen op die mooie boulevard.. ‘k mag toch hopen dat het vandaag de dag minder crimineel is….

Juan

In geen enkel land ben je nog veilig daarom de boodschap om steeds op jou hoede te zijn. Bewaar jou geld altijd op een plaats waar ze niet bij kunnen zonder dat je het voelt of ziet. Laat nooit iets waardevols rondslingeren en dies meer! Altijd alles op slot doen als je jouw woonst verlaat, ook het WC venstertje niet vergeten… Een verwittigd man is er twee waard…

Rob

Ik kan deze stad inderdaad iedereen aanbevelen om te bezoeken. Subliem gelegen, mooie terrasjes en goed winkelen. Historische uitstraling.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.