Cádiz is dé stad om te bezoeken volgens The New York Times

Cádiz is dé stad om te bezoeken volgens The New York Times
Beeld: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

CÁDIZ – De stad Cádiz aan de Costa de La Luz in het zuidwesten van de autonome regio Andalusië is volgens de Amerikaanse krant The New York Times een van de 52 steden om te bezoeken in 2019. Sinds 2014 publiceert deze wereldberoemde krant de “52 places to go” lijst waarop steden en plaatsen staan die een must zijn om te bezoeken. Dit jaar staat er slechts één Spaanse bestemming op de lijst, op de 50e plaats is dat Cádiz.

De “52 plaatsen om naartoe te gaan” is een jaarlijks terugkerende lijst met daarop volgens de reisexperts van The New York Times de beste plaatsen om te bezoeken. Voor de editie van 2019 staat er slechts één Spaanse bestemming op deze lijst bestaande uit 52 hotspots en dat is Cádiz, volgens velen de oudste stad van Europa.

The New York Times schrijft dat Cádiz een van de oudste steden is van Europa maar tegelijkertijd met een moderne uitstraling die te vergelijken is met een mix van La Havana in Cuba en de Spaanse hoofdstad Madrid. De vergelijking met Havana wordt uiteraard gemaakt vanwege de James Bond film die op de boulevard werd opgenomen en de Malecon in de Cubaanse stad moest voorstellen.

Verder meldt de Amerikaanse krant dat het gastronomisch gezien een juweel van een stad is. Dat blijkt uit o.a. de Aponiente en Alevante restaurants met drie Michelin sterren van topkok Ángel León maar ook uit de topwijnen in Jerez de la Frontera.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: De elfstedentocht in Spanje: Van Gerona naar Cádiz en Huelva[/su_note]

Bezoeken

Cádiz is gelegen in de Golf van Cádiz aan de huidige minder toeristische Costa de la Luz en volgens de geschiedenisboeken gesticht 1100 v.Chr.

Cádiz staat bekend om het carnaval dat hier uitbundig en al zingend gevoerd wordt in o.a. het Gran Teatro Falla. Buiten dit feest is het een vrolijke stad waar het leuk lopen is door de straten en over de pleinen of langs de kust op de promenade.

Een van de opvallendste monument is de Kathedraal Santa Cruz, gelegen aan een groot plein en vlakbij de zee. Op het strand La Caleta is het Balneario de la Palma te vinden met uitzicht op het in het water gelegen kasteel San Sebastian.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.