Wat staat er op jouw bucket list voor Spanje?

Wat staat er op jouw bucket list voor Spanje?
Beeld: 123rf

Wat staat er op jouw bucket list voor Spanje?

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Je hebt er ongetwijfeld wel eens over gehoord … de bucket list. Dit is een lijstje met dingen die men nog wil doen of plaatsen die men nog wil zien voor men doodgaat. Dit houdt niet in dat dit lijstje gemaakt wordt vlak voordat iemand sterft maar het is iets wat een fenomeen is geworden voor mensen om een loodjeslijst te maken met daarop vermeld wat men nog wil doen of zien om wat variatie in de sleur van het dagelijkse leven te brengen. Veel spanje liefhebbers hebben zo’n lijstje ook voor Spanje opgesteld. Heb jij ook zo’n lijstje en wat staat er bij jou op? Geef jouw mening en plaats jouw bucket list (of delen daarvan) als reactie!

Als je in Spanje verder kijkt dan de Spaanse kustplaatsen kom je veel meer tegen wat de moeite waard is om te bekijken. Veel bezoekers aan Spanje doen er dan ook alles aan om zoveel mogelijk monumenten, gebouwen, culturele hoogtepunten en natuur te bekijken om zo een totaalbeeld van Spanje te krijgen. Het land heeft namelijk zo’n beetje alles te bieden wat een mens wil en je kunt er nooit op uitgekeken raken. Daarom maken veel mensen een Spanje bucket list om daarop die plaatsen en monumenten te zetten ze nog willen bekijken.

Heb jij ook een bucket list en wat staat daar dan op? Heb je nog geen bucket list, wat zou je daar dan opzetten? Is het de Sagrada Familia, is het de Alhambra, is het skiën op de Sierra Nevada, is het lopen van de Caminito del Rey, is het duiken bij Lanzarote of ergens anders, is het bekijken van de zogenaamde groene kust langs de Atlantische Oceaan of het bezoeken van het Guggenheim of is het leren van de echte Paella maken wat op jouw lijst staat of komt te staan. Plaats een reactie met daarin vermeld wat er op jouw bucket list staat. Mocht je een lijst hebben gehad en heb je – wat betreft Spanje – alles al vervuld, omschrijf dat dan ook eens, misschien is dat een goede inspiratiebron voor anderen. Wij zijn benieuwd 🙂

Even kort … wat is een bucket list

Een bucketlist (letterlijk: emmerlijst) of loodjeslijst is een lijst met dingen die iemand nog gedaan wil hebben voordat hij sterft. Het woord komt misschien van kick the bucket, wat overeenkomt met de pijp uitgaan. Terminaal zieke mensen stellen soms nog een bucketlist op. Ook mensen die gezond zijn en variatie in hun leven willen hebben (om bijvoorbeeld uit de dagelijkse sleur te raken) stellen een bucketlist op. De naam is vooral bekend geworden door de in 2007 uitgekomen film The Bucket List.

Het opstellen en eventueel publiceren van de lijst helpt bij het realiseren van de gestelde doelen. Bij het opstellen kan bijvoorbeeld uitgegaan worden van de levensverwachting, van wat men als kind altijd al wilde doen of nagaan waarvan men het meeste spijt zou hebben als het tijdens het leven niet gedaan zou worden.

Ga naar de inhoud