Nieuwe corona-maatregelen autonome regio Aragón

Nieuwe corona-maatregelen autonome regio Aragón
Beeld: Freepik (aangepast)

Nieuwe corona-maatregelen autonome regio Aragón

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ZARAGOZA – De regionale overheid van de autonome regio Aragón heeft vrijdag nieuwe corona-maatregelen bekend gemaakt die al vanaf zaterdag 16 januari 00 uur ingaan. De avondklok wordt met één uur vervroegd naar 22 uur, niet-essentiële winkels en de horeca moeten op vrijdag, zaterdag en zondag om 18 uur sluiten, de groepsgrootte wordt teruggebracht naar 4 personen en er gelden nieuwe lokale lockdowns.

De regionale overheid van Aragón heeft vrijdagmorgen 15 januari nieuwe coronaregels bekend gemaakt die al vanaf zaterdag 16 januari om 00 uur ingaan.

De autonome regio heeft al een regionale en ook provinciale lockdown die geldt tot 31 januari maar daar komen nieuwe corona-maatregelen bij.

Naast de provincies Zaragoza, Huesca en Teruel krijgen de drie provinciale hoofdsteden, te weten Zaragoza, Huesca en Teruel ook een lokale lockdown. Met andere woorden, men mag de stad, de provincie en de autonome regio niet in of uitreizen.

Naast de drie grootste steden hebben ook gemeenten met meer dan 10.000 inwoners te maken met een lokale lockdown. Het gaat daarbij om de steden Calatayud, Ejea, Tarazona, Alcañiz, Cuarte de Huerva en Utebo.

De avondklok wordt met één uur vervroegd naar 22.00 tot 6.00 uur in plaats van 23.00 tot 6.00 uur.

Het samenkomen of de groepsgrootte is daarnaast ook voor heel Aragón met 2 personen minder teruggebracht van 6 naar 4 personen behalve als het om samenwonenden gaat.

De winkels en horeca mogen op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag open blijven tot 20.00 uur maar moeten op vrijdag, zaterdag en zondag om 18.00 uur sluiten. Het gaat dan om niet-essentiële winkels waaronder dus ook bars en restaurants.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.