menu: rubrieken, zoeken & meer

Eigen vervoer reizigers opgelet: sinds 15 januari gelden nieuwe corona-regels in Frankrijk met boosterprik-eis vanaf 18+

Eigen vervoer reizigers opgelet: sinds 15 januari gelden nieuwe corona-regels in Frankrijk met boosterprik-eis vanaf 18+
Beeld: Canva

Eigen vervoer reizigers opgelet: sinds 15 januari gelden nieuwe corona-regels in Frankrijk met boosterprik-eis vanaf 18+

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Reizigers die met eigen vervoer zoals auto, camper of motor naar Spanje reizen en door Frankrijk willen rijden, moeten vanaf 15 januari rekening houden met nieuwe strenge corona-regels voor iedereen van 18 jaar en ouder. Vanaf die datum zijn 18-plussers zonder boosterprik niet meer welkom in o.a. restaurants en bars want zonder drie corona-prikken vervalt de coronapas of het Europees digitaal coronacertificaat in veel gevallen. Deze maatregel geldt al sinds 15 december 2021 voor 65-plussers, zoals we HIER schreven. Het Europees digitaal coronacertificaat verliest zijn geldigheid voor activiteiten, maar niet voor internationale reizen.

LET OP: Uiteraard betekent dit niet dat je niet meer Frankrijk in mag komen of door mag rijden maar je kunt als je geen boosterprik hebt gehad geen restaurants en bars meer naar binnen of op een terras zitten tenzij je een test hebt die dus maar 24 uur geldig is, en dat is lastig als je drie dagen over de reis doet bijvoorbeeld. In sommige hotels en wegrestaurants wordt ook om het certificaat gevraagd en kan dat dus ook voor problemen zorgen.

Sinds zaterdag 15 januari 2022 geldt voor mensen van 18 jaar en ouder dat hun gezondheidspas alias ‘passe sanitaire’ of Europees digitaal coronacertificaat of digitale coronacertificaat (DCC) in Frankrijk zijn geldigheid verliest als toegangsbewijs voor activiteiten in gezondheidspasplichtige locaties (cafés en restaurants, inclusief hun terrassen etc.) in Frankrijk tenzij ze binnen een termijn van 7 maanden na toediening van hun laatste prik een boostervaccin (boosterprik) hebben gekregen. 

Het Europees digitaal coronacertificaat verliest zijn geldigheid voor activiteiten, maar niet voor internationale reizen. Iedereen van 18 jaar en ouder kan dus blijven reizen naar en door Frankrijk met hun digitale coronacertificaat (DCC) of Europees digitaal coronacertificaat, maar ze kunnen in Frankrijk geen toegang meer krijgen tot gezondheidspasplichtige locaties (KLIK HIER voor een overzicht van deze locaties).

Als je vanaf 15 januari bij 18-plussers en al sinds 15 december 2021 voor 65-plussers niet aan de voorwaarde van de boosterprik voldoet, wordt je als ongevaccineerd gezien en moet je bij ieder bezoek aan bars en restaurants (inclusief terrassen), bioscopen, musea, etc. een negatief PCR- of antigeentestresultaat laten zien die niet ouder dan 24 uur mag zijn.

Meer informatie is na te lezen op de website Nederlandwereldwijd.nl of Diplomatie-belgium.be of de Nederlandstalige website van de Franse ambassade in Amsterdam .