skip to Main Content

Acteurs musical Hair Barcelona mogen niet meer roken naar klacht bezoeker

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – De acteurs van de musical Hair in Barcelona hebben een waarschuwing ontvangen, omdat ze bij de uitvoering van hun versie van de Amerikaanse musical op het toneel roken. Dat is sinds de inwerkingtreding van antirookwetgeving op 2 januari verboden, zei een woordvoerder van de afdeling volksgezondheid van het stadsbestuur maandag. Onder de wetgeving is het in iedere overdekte openbare ruimte verboden een rokertje op te steken. De waarschuwing voor het toneelgezelschap volgt op een klacht van een toeschouwer van de musical.

Regisseur Roger Pena noemde de klacht overdreven en belachelijk. De acteurs roken geen tabak, zei hij tegen de krant El Mundo, maar kruiden, zoals basilicum. “Als het zo doorgaat, verbieden we binnenkort films waarin mensen roken en pakken we Humphrey Bogart zijn sigaretten af.”

Het stadsbestuur beraadt zich nog over het behandelen van de klacht, die kan resulteren in een boete die kan oplopen tot tienduizend euro. Als blijkt dat de acteurs daadwerkelijk kruiden roken, wordt de wet niet geschonden, omdat alleen het roken van tabak verboden is. (Novum)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend