skip to Main Content

Spaanse verkiezingscampagne barst los

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) Zapatero is van mening dat de PSOE een overwinning waard is bij de gemeenderaadsverkiezingen op 22 mei. Hij adviseerde zijn partijgenoten vooral aandacht te besteden aan werkgelegenheid. Terwijl er in de steden en dorpen hard gewerkt wordt aan het lokale verkiezingsprogramma wordt er op landelijk niveau alvast met modder gegooid.

De PSOE kwam afgelopen weekend met 2.000 lokale politici bij elkaar in Sevilla. Zapatero riep zijn collega’s op om werkgelegenheid het speerpunt van hun campagnes te maken en zich niet bezig te houden met miezerige details.

Daarbij mogen de politici vooral niet vergeten dat de PSOE zich altijd kenmerkt door haar socialistische inslag en het principe dat iedereen gelijkwaardig is en hulp kan krijgen indien nodig hoog in het vaandel heeft staan.

De premier deed via de pers een mededeling aan de Partido Popular: ‘je moet het waard zijn om de verkiezingen te winnen.’ Volgens Zapatero heeft de PP geen ideëen en is deze partij alleen in staat om slechts met een paar woorden overal antwoord op te geven.

Stem

Zapatero: ‘De PP is ervan overtuigd dat ze de verkiezingen gaat winnen, maar ze vergeten één ding: om de verkiezingen te winnen moeten mensen op je stemmen en die stem moet je verdienen.’

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend