skip to Main Content

Van fraude verdachte Francisco Camps weer PP kandidaat bij regionale verkiezingen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – (Redactie) Ondanks zijn betrokkenheid bij een van Spanje’s grootste en inmiddels bekendste fraude- en corruptieschandalen ooit, de Caso Gürtel, heeft de Partido Popular toch weer hun kandidaat voor de regionale verkiezingen in mei aanstaande, Francisco Camps, naar voren geschoven als kandidaat. De beslissing van de landelijke leiding liet op zich wachten en dus werd er in de Spaanse media flink gespeculeerd over het wel of niet kandidaat stellen van Camps, maar uiteindelijk heeft men toch besloten aan de regionale PP leider de volle steun te geven.

Francisco Camps wordt beschuldigd enkele dure kostuums aan te hebben genomen van diverse lieden die nu in de gevangenis zitten of in de rechtszaak en fraudeschandaal Gürtel betrokken zullen zijn. Volgens PP woordvoerder Esteban Gonzalez Pons is het zeer onwaarschijnlijk dat een regionale president zichzelf laat omkopen door vier kostuums en vier stropdassen. Camps is volgens velen binnen de PP partij volledig onschuldig en men ziet dan ook een complot van de PSOE partij als grondslag van de constante aanvallen op hun Valenciaanse leider.

Meer informatie over de Caso Gürtel is te lezen via deze link.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend