skip to Main Content
2012 afgesloten met 2,7 miljoen mobiele telefoonlijnen minder

2012 afgesloten met 2,7 miljoen mobiele telefoonlijnen minder

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het jaar 2012 is afgesloten met een totaal van 2.760.000 mobiele telefoonverbindingen minder. Een groot deel van deze verdwenen telefoonlijnen is te verklaren door het afvallen van vele prepaid klanten. Daarnaast heeft ook de economische crisis een groot effect op het aantal telefoonlijnen voor mobiele telefoons in Spanje.

Vooral de grote aanbieders Movistar, Vodafone en Orange zijn veel mobiele telefoonlijnen kwijtgeraakt gedurende 2012. Vanwege de toename van smartphones end e mogelijkheid om non stop verbonden te zijn via speciale contracten met het internet hebben ervoor gezorgd dat veel prepaid klanten zijn overgestapt naar contracten waardoor veel telefoonnummers verdwenen. Van de 2,7 miljoen verdwenen mobiele telefoonlijnen waren er 2,4 miljoen afkomstig van prepaid klanten.

Twee lijnen

Daarnaast is het aantal tweede telefoonlijnen voor veel Spanjaarden steeds minder aan het worden door de toename van aanbiedingen op een telefoonlijn. Uiteraard heeft de economische situatie van veel mobiele telefoongebruikers ervoor gezorgd dat men een contract of prepaid opzegde het afgelopen jaar. Daar waar mensen vroeger wellicht meerdere mobiele telefoons hadden, heeft men er nu nog maar een.

Aanbieders

De toename van de zogenaamde virtuele mobiele telefoonaanbieders heeft er tevens voor gezorgd dat veel mensen de overstap hebben gemaakt van de grote aanbieders naar de kleinere met een nieuw nummer. Het gaat hier dan om bijvoorbeeld Simyo, Jazztel, MÁS movil, Pepephone en Yoigo die bijna allemaal een toename hebben gehad wat betreft klanten. Deze laatste heeft in 2012 bijvoorbeeld een toename gehad van 38.280 nieuwe telefoonlijnen, vaak met een nieuw nummer.

Meer telefoons dan inwoners

In 2011 werd geconcludeerd dat 96% van de Spanjaarden een of meerdere mobiele telefoons had. Er waren dat jaar maar liefst 52,6 miljoen mobiele telefoonlijnen, dus meer dan inwoners van het land oftewel 121 telefoonlijnen per 100 inwoners. In 2012 daalde dat aantal echter met 115,3% waardoor er weliswaar minder mobiele telefoonlijnen zijn maar nog steeds een hoog aantal, een van de hoogste van Europa – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken