skip to Main Content
82.000 Spanjaarden naar het buitenland vertrokken in 2012

82.000 Spanjaarden naar het buitenland vertrokken in 2012

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Gedurende het afgelopen jaar zijn er meer dan 82.000 Spanjaarden naar het buitenland vertrokken op zoek naar werk en een betere toekomst. De meeste Spanjaarden vertrokken naar het buiteland vanuit de streken La Rioja, Navarra en de Balearen end e minste vanuit Extremadura en Galicië. In 2012 zijn er 5,5% meer Spanjaarden geëmigreerd ten opzichte van 2011.

Sinds dat de economische crisis is begonnen in 2008 zijn er totaal 390.206 Spanjaarden naar het buitenland vertrokken op zoek naar werk. Volgens de laatste gegevens van het Spaanse bureau voor de statistiek (INE) wonen er nu 1,6 miljoen meerderjarige Spanjaarden ergens in het buitenland.

Volgens Adecco is de vraag naar werk in het buitenland sinds de economische crisis verdubbelt. In het bijzonder de laatste jaren is er een stijging in aanvragen opgemerkt.

Deelstaten

Als er gekeken wordt naar deelstaten valt op dat vooral de inwoners van La Rioja, Navarra en de Balearen naar het buitenland zijn vetrokken met stijgingen van respectievelijk 9,6%, 8,5% en 8,1%. De minste stijgingen werden opgemerkt in Extremadura en Girona met respectievelijk 3,3% en 2,8%.

Vooral jongeren vertrokken naar het buitenland op zoek naar werk en een toekomst die elke keer zwarter wordt in Spanje. De landen waar men naar verhuist liggen hoofdzakelijk in Europa met aan kop Duitsland, Noorwegen, Groot Brittannië en Frankrijk. Er zijn ook stijgingen waargenomen in emigraties naar Argentinië, Chili, Mexico en in het bijzonder Brazilië – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by