skip to Main Content
Oppositieleider Rubalcaba beantwoord Rajoy met bekendmaking salaris 2012

Oppositieleider Rubalcaba beantwoord Rajoy met bekendmaking salaris 2012

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De spanning tussen oppositieleider Alfredo Perez Rubalcaba van de PSOE partij en de minister president Mariano Rajoy van de PP partij was deze week hoog opgelopen. Rubalcaba vroeg in het Kamerdebat om het vertrek van Rajoy vanwege de politieke situatie waarin de PP leider zich bevindt terwijl Rajoy vond dat Rubalcaba ook maar zijn salaris openbaar moest maken om net zoals hij transparantie te tonen.

Als antwoord daarop maakte Rubalcaba zijn salaris tijdens zijn eerste jaar als oppositieleider bekend. In 2011 verdiende de PSOE leider 67.229 euro inclusief de bonussen. Dat is de helft van wat Rajoy verdiende als oppositieleider in 2010 toen de PSOE nog aan de macht was, te weten 135.416 euro zonder bonussen en extra’s.

Striptease

Rubalcaba meldde dat aangezien de PP leider graag wil weten wat het bezit, het salaris en de belastingaangifte is van andere politici, hij en andere leden van zijn partij wel mee zouden doen aan de “economische striptease”. Let wel, de PSOE medewerkers zullen dit vrijwillig doen, de PP leider moest het wel bekendmaken vanwege vermeende fraude en aanname van zwart geld.

Kritiek

Uiteraard duurde het niet lang voordat de PP kritiek uitte op Rubalcaba. Volgens woordvoerder Floriano van de Partido Popular heeft Rubalcaba veel meer bezit dan andere partijgenoten of Kamerleden en doet hij nu net alsof hij niet veel heeft terwijl dat zeker meer dan een miljoen euro bedraagt. Wat Rubalcaba precies als bezit heeft zal later blijken wanneer er volledige openbaarheid zal komen van salarissen, belastingaangiften en bezit van de oppositieleider. De opmerking van de dag was “Que se deje de cuentos y enseñe las cuentas” met andere woorden “geen sprookjes meer maar rekeningen laten zien”.

Ondertussen is de crisis rondom de ex penningmeester en boekhouder van de PP Luis Bárcenas en de vermeende enveloppen met zwart geld uitgelopen tot een zaak van de salarissen en bezitten van de politici, iets wat de PP aanstuurt om de aandacht te verplaatsen aldus Rubalcaba – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by