skip to Main Content
Chinese firma koopt Spaanse voetbalrechten van Mediapro

Chinese firma koopt Spaanse voetbalrechten van Mediapro

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VOETBAL – De deal is weliswaar nog niet helemaal rond maar alles wijst erop dat de Chinese investeringsfirma Orient Hontai Capital de uitzendrechten voor het Spaanse voetbal gaat kopen. Dat wil zeggen, de Chinezen willen 54% van de huidige eigenaren van die rechten overnemen waarmee ze dus een meerderheidsbelang hebben. Het gaat daarbij om de uitzendrechten voor de La Liga en de Champions League competities in Spanje die in handen zijn van Mediapro.

De enige obstakel op dit moment zijn nog de Chinese autoriteiten die hun toestemming moeten geven voor de koop van deze Spaanse voetbalrechten. Op dit moment zijn deze rechten in handen van de Catalaanse firma Mediapro, eigenaar van onder andere de kanalen GolTV en BeIn Sports en producent van sportevenementen, films en series.

Weliswaar neemt het Chinese beleggingsfonds Orient Hontai Capital voor zo’n 900 miljoen euro 54% over van Mediapro, de dagelijkse gang van zaken blijft in handen van de huidige voorzitter en een van de eigenaren Jaume Roures en zijn collega investeerders. Er zal dus waarschijnlijk voor het uitzenden van de voetbalwedstrijden in de Spaanse La Liga en Champions League niets veranderen.

Eens te meer geeft deze koop aan dat de commerciële interesses hoog zijn in het Spaanse voetbal. Niet alleen kopen Chinese (en andere buitenlandse) investeerders complete voetbalclubs zoals Espanyol en de meerderheid van Atlético Madrid maar nu gaan ze nog verder door alle uitzendrechten te kopen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. De eigenaar van Mediapro is Jaume Roures. Een catalaanse independentist die onder verdenking staat een rol te hebben gespeeld in het onafhankelijkheidsproces in Cataluña. Hij is de baas van de ultra linkse omroep “la sexta” en van A3 Cataluña. Propaganda machine van de independentistas.

    1. ok maar La Sexta is zeker geen pro-separatist kanaal dus … overigens wordt hij als verdacht gezien omdat zijn naam ergens genemd wordt, of eigenlijk niet eens genoemd maar wel “abuelo” of opa. We zullen wel zien hoe het afloopt met hem.

  2. Het is al kapot en het gaat nog wel even door tot het helemaal uitelkaar ligt, ik kijk door deze nonsens al jaren geen prof voetbal meer omdat het enkel nog maar om het geld draait en niet meer om de sport. Als je tegenwoordig nog echt van de voetbal sport wilt genieten ga je gewoon lekker kijken bij de lokale amateur club.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken